Ulrik Saltnes sitt hodeløse angrep på Vikings Kevin Kabran er umulig å forsvare. Ulrik selv prøver ikke på det. Men det karakterdrapet som Discovery lar Christian Gauseth gjøre mot Glimt-kapteinen er så hinsides at Gauseth bør få mange kamper i skammekroken og dessuten komme med en unnskyldning.

Gauseth er hentet til Discovery for å være en ekspert som ikke skal være redd for å fronte tøffe meninger og skape temperatur både i kommentatorboksen og i studio. Sånne roller anses som viktige for å gjøre tv-sendingene i og rundt fotballen mer spennende og underholdende.

Personlig har jeg litt sans for dette grepet. Selv om jeg ofte kan være dundrende uenig med tv-folkene, skaper folk som Gauseth engasjement.

Men i "Fotball Runden" søndag kveld gikk den tidligere Mjøndalen-spilleren altfor langt. Han påsto gjennom bruk av et kraftig språk at Ulrik Saltnes løy på tv. Det er løgn.

Dette er hva Ulrik selv sa om den omstridte situasjonen:

– Nei, det er bare unødvendig av meg. Jeg blir irritert fordi han holder meg nede, og så tror jeg at han holder ballen og så gjør han ikke det – bare dumt av meg.

Og Christian Gauseth fikk seg til å komme med denne tiraden:

– Veldig rart at en klubb som har profilert seg på verdibasert ledelse å stå her å lyve på nasjonal tv. For dette her er løgn. For å være hundre prosent klar: Når han Ulrik står her og sier at han ikke gjør dette med vilje og vi ser repetisjonene her – de fjerner all tvil. Dette er stygt, det er grisete og det har ingenting med tøffe dueller å gjøre. (...) At du kan stå her og si at dette ikke var med vilje, du hører på meg at jeg blir irritert og jeg blir sint. Og det er med rette! Alle som ser dette blir sinte dem også. Dette skal vi ikke ha i norsk fotball. (..) Dessverre et nytt kapittel i det vi har sett utenfor og bortenfor spillet for Glimt sin del der har dem dritt seg ut mange ganger denne sesongen her, og dette var et nytt eksempel på akkurat det.

Programlederen prøver etter hvert å dra ned den påstanden om løgn, men Gauseth sto på sitt: – Løgn er et sterkt ord, men jeg bruker det med rette.

Nei, Gauseth, du bruker det ikke med rette. Ulrik Saltnes benektet aldri at han gjorde det han gjorde med vilje. Han sto absolutt ikke på nasjonal tv og løy. Det er skammelig av deg som ekspertkommentator å dra en persons integritet ned i søla på denne måten. Og det er skammelig av Discovery å la deg få lov til å gjøre det.

Dette er ikke et forsvar av Ulriks stygge angrep på Kabran. Der kommer nok Fotballforbundet med en rettferdig reaksjon.

Men hvem behandler Gauseths hårreisende angrep på Ulrik? Jeg forventer virkelig en reaksjon fra så vel eksperten selv som hans arbeidsgiver.