Tidligere demokratisk finansminister Larry Summers sier USA for tiden har den farligste og mest uansvarlige finanspolitikken på fire tiår. Han er kun blitt referert i Finansavisen av de norske medier. CNN har dette som et av de store økonomiske oppslag.

Hvorfor er ikke dette gjengitt i TV2, NRK, VG, Dagbladet og Aftenposten? CNN var jo under hele Trump-perioden yndlingskanalen å referere til når noe var galt i USA. Nå er det plutselig helt stille fra disse store norske media gigantene.

Her fra Summers uttalelse på Atlanta Fed-konferansen forrige uke:

- Federal Reserve fører en uansvarlig politikk og blir nødt til å sette opp renten plutselig, advarer han.

Den amerikanske sentralbanken legger opp til å holde renten på null ut 2023. Men under en Atlanta Fed-konferansen nylig anklaget økonomen Larry Summers Federal Reserve for «farlig selvtilfredshet» og for å lese økonomien feil.

– Jeg vil heller at vi går tilbake til en Fed som er opptatt av å forebygge inflasjon enn en Fed som er opptatt av å forebygge frykt for å være opptatt av inflasjon, sier Summer»

NTB skriver: Inflasjonen i USA i april var på 4,2 prosent. Dette var langt høyere enn ventet og det høyeste nivået siden 2008. Sammenlignet med måneden før steg konsumprisindeksen med 0,8 prosent, opplyste det amerikanske arbeidsdepartementet onsdag. Prisene på blant annet brukte biler og matvarer har gått opp. Blant en del økonomer har det vært frykt for at høyere amerikansk inflasjon kan føre til høyere renter.

Men altså helt tyst fra de tidligere kjente USA kritikerne i både VG, TV2 og NRK. De som vi er vant å høre fra hver dag når i løpet av de forrige 4 år, er det ikke pussig? Problemene i USA nå vil ramme oss sterkt.

Hva betyr dette for Ola og Kari og resten av verden? Jo det vet vi veldig godt at når finansene i USA går åt skogen så rystes hele verden av det samme. Finanskrisa som startet i 2007 -2008 hadde sin opprinnelse i da boliglånsbankene Fannie Mae og Freddie Mac ble insolvente og utløste en verdenskrise i finansmarkedet.

Så hvorfor er ikke dette bra stoff for de store mediene i Norge? Det vil få store konsekvenser for hele landet, for oljefondet, for rentesettingen, for aksjemarkedet og for boligprisingen.

Min påstand er at disse USA-kjennerne og USA-journalistene ikke gjør jobben sin lenger.