Sang gladjenta Randi i 1979.

Jeg er for tiden på værøyferie sammen med kona mi, værøyjenta Liv, født Olsen. På vei til Coopen i går, møtte vi en smilene rådmann, - Erling Sandnes.

Han stanset opp for en kort, hyggelig prat!

Kjekt var det for oss, at han hadde så mye positivt å si om kommunen og sine ansatte. Skal vi lykkes i våre arbeid, er ros tusen ganger bedre, enn mørke kjefterier!

Vi når lengst med varm oppmuntring, enn kald kritikk! Slike tanker preget samtalen!

Det finnes nemlig alltid noe og noen vi kan rose! Det finnes alltid noe og noen vi kan oppmuntre! - om bakteppet til tider kan være mørkt og trist!

På veien videre denne dagen, så vi en dør åpen inn til den nye frivillighetssentralen på Værøy. Der møtte vi solskinnet igjen. Det var ho Ingrid Olsen fra Værøy som smilende tok imot oss. Hun var travel opptatt med oppstarten av det nye tiltaket!

Tenk Værøy har fått frivillighetssentral!

Slik jeg forstår tiltaket, er det Værøy kommune som har stablet det hele på bena. De ønsker å gi øyfolket en mulighet, - til større trivsel her ute!

Hvis æ fikk være sola di, sang Randi Hansen.

Det er flere på øya vår som synger denne poplåten i sitt hjerte. Ved frivillighetssentralen åpnes dørene på vidt gap for å utvide engasjementet til å delta i sangen til glede for flere på «Solskinnsøya, - som for meg indrefileten i Lofoten.