Gå til sidens hovedinnhold

Hverdagsrasisme

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er forstemmende å lese Patrick Key sin artikkel i dagens AN, der han har dekning av en voldtektssak. Han beskriver begge gjerningsmennene som én av syrisk(!!) opprinnelse og en som det ikke er «festet merkelapp på».

Tenker at denne 19-åringen uten «merkelapp» er av norsk opprinnelse ... Dersom han ikke er det, burde også hans herkomst blitt nevnt, dersom herkomst i det hele tatt er viktig å poengtere.

Om en person som begår straffbare handlinger, spesielt overgrep mot en mindreårig jente, er det totalt uinteressant hvor vedkommende kommer fra. Det er handlingen som det må fokuseres på!

Jeg mener at journalister skal ha en særlig skjerpet «indre justis» når det gjelder hva de setter ned på papiret. Det som her skrives her er for meg og mange andre, vil jeg tro, reinspikka hverdagsrasisme. Det er overhodet ikke greit! Så vær så snill, journalister (og andre), det er lov å ha to tanker i hodet samtidig, og hold dere for gode til å nøre opp under hverdagsrasismen, den har vi nok av!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.