«Prosjektet koster i underkant av 7 milliarder kroner», har jeg lest på nettet. Når det gjeldet ny flyplass har jeg lite eller ingen kunnskap om det. Men det er også planlagt en befolkningsvekst. Skal det bli befolkningsvekst må noen føde barn, eller er det utenlands import de skal drive med?

Det kan se ut som at jo høyere utdannelse folk får, og jo mer de tjener, så ser de mindre hvordan vanlig folk har det. Ingen har vel unngått å følge med hvordan strømprisene i sør stiger?

Du trenger ikke å ha utdannelse for å føde barn, men skal du få brukbare barn bør du ha en del selvstendighet, forstand og energi. Med fem barn på fem år fikk jeg en «utdannelse» som neppe noen skole kan varte opp med i dag.

Det var på 60 tallet jeg fikk denne «utdannelsen». Det var ikke barnehage. De fleste hadde bare 2–3 barn. Når vi måtte dele på en inntekt, sier det seg selv at det måtte både fantasi og litt ekstra arbeid til for at det skulle gå rundt.

Tenk om noen i dag skulle dra på skirenn med 5 barn og 2 par ski. Det skjedde for lenge siden, og foregikk i Fridalen. Målet var å gå en viss lengde. Dermed måtte noen vente til skiene ble ledig.

Skal barn i barnehage i dag må de ha fint og dyrt utstyr til alt mulig. Og er det ikke fint nok kan de bli mobba. Familiefolk i dag har det travelt med å hente og bringe barn, betale skatter, avgifter og få endene til å møtes. Da kan det bli lite tid til å følge med hva som skjer.

Hva vil jeg med dette? Er det ingen som kan fortelle folket hvem som må betale gildet til slutt? Vi har allerede fått en prisstiging på mat som skremmer mange. Hva med bo kostnader? Ønsker da folk å få ekstra avgifter for en fin flyplass hvis det ikke trengs?