Nederst i saken kan du sende inn dine forslag.

Prisen Årets Nordlending går til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått.

Og tradisjonen tro inviteres nå folket til å bidra i prosessen for å finne gode kandidater.

Årets jury består av sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland, NHO Nordland-direktør Daniel Bjarmann-Simonsen og Gro Bergrabb, direktør i Nordland Musikkfestuke.

– Det første jeg tenkte da jeg ble spurt var «endelig!» Det høres kjempeartig ut, sier Daniel Bjarmann-Simonsen, som er med i juryen for første gang.

– Det er en viktig stas å gjøre på folk som står på for utvikling av regionen vår. Dette er en pris som henger høyt, og som mange er opptatt av. Det er gøy å få være med på å påvirke valget. Det kommer til å bli vanskelig.

Gro Bergrabb i Nordland Musikkfestuke har også sin første runde i juryen.

– Det er en stor ære å få være med. Jeg gleder meg til å lese forslagene som folk sender inn og få bedre oversikt over hva som har rørt seg i Nordland det siste året.

Frist

Avisa Nordland startet med kåringen i 2002, og i 2009 kom NRK Nordland med på laget. I fjor kom det inn 590 nominasjoner, fordelt på 100 ulike navn, fra folket. Og da vinneren skulle kåres kom det inn over 7000 stemmer – de fleste av disse til fjorårets soleklare vinner, Bodø/Glimt.

Fristen for å nominere kandidater denne gang er 12. november kl. 10.00.

– Vi er helt avhengig av innspill fra folk der ute. Folk må kjenne sin besøkelsestid og sende inn forslag, sier distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland.

Det samme oppfordrer Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland til:

– Nordland er et langt fylke, så vi er veldig avhengig av innspill og begrunnelser til gode kandidater. Dette er en breddepris der frivillighetsarbeid og dugnadsinnsats ligger i bunn, sier ANs sjefredaktør.

– Det er like artig å få være med på denne kåringen hvert år. Det å få løfte fram mennesker som har preget året og gjort ting som legges merke til i samfunnet, det er veldig stort å få være med på. Det ser jeg fram til.

Tidligere vinnere

2002: Ulf Larsstuvold

2003: Øystein Gåre

2004: Odd Eriksen

2005: Amanda Hegge Jensen

2006: Rognankompaniet

2007: Shirley Bottolfsen

2008: Malin Arntsen

2009: Runar Berg

2010: Hans Edgar Furfjord

2011: Geir Arne Johannesen

2012: Halvdan Sivertsen

2013: Knut-Eirik Dybdahl

2014: Erlend Elias Bragstad

2015: Sverre Håkon Evju

2016: Marion Anne Knutsen

2017: Marcus og Martinus Gunnarsen

2018: Erik Plener

2019: Ramona Lind

2020: Bodø/Glimt

2021: Kjetil Knutsen

Send inn ditt forslag

Statuttene til prisen lyder slik:

«Årets Nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje.

Årets Nordlending kåres av en jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland, etter en bred høring blant Nordlands befolkning.»

Juryen er på jakt etter kandidater i alle funksjoner – fra hverdagsheltene i lokalsamfunnet til dem som har gjort noe som har bidratt til å skape stolthet eller bygge identitet for fylket, det være seg næring, sport eller kultur.

Forslag kan sendes inn her eller på e-post til [email protected]. Du kan også bruke skjemaet nederst i saken.

Juryen skal finne fram til ti kandidater. Når den endelige lista er klar vil publikum få anledning til å gi sine stemmer. De ti kandidatene skal også presenteres i Avisa Nordland og NRK Nordland.

Årets Nordlending 2021 kåres like før jul.