Hurtigrutens nye hybridskip MS Roald Amundsen blir ikke ferdig etter planen. Nå kanselleres, etter det Avisa Nordland kjenner til, rundt ti seilinger i Antarktis.

– La meg være den første til å beklage for situasjonen dette har satt deg i.

Det skriver konsernsjef Daniel Skjeldam i et brev som har gått ut til de berørte gjestene.

Etter det Avisa Nordland erfarer er det snakk om opp mot tre tusen gjester. Av disse skal rundt 50 være nordmenn.

 Se bildeserie: Her sjøsettes Hurtigrutens nye flaggskip

– Beklager

Klimaskipet MS Roald Amundsen skulle etter planen vært ferdigbygget i år og seile til Antarktis allerede den kommende vinteren.

– Vi kan dessverre bekrefte at leveransen og innfasingen av verdens mest avanserte, moderne og miljøvennlige ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, blir forsinket til 2019, skriver Hurtigruten videre i en uttalelse, som også er lagt ved brevet til de berørte gjestene.

For ifølge Kleven verft i Ulsteinvik har byggingen av det svært avanserte skipet vært mer kompleks enn de hadde forventet.

– De trenger mer tid til å gjøre henne ferdig. Det betyr også at de ikke vil kunne levere skipet innen fristen som var avtalt, påpekes det videre.

Konsernsjef Skjeldam beklager seg i så måte overfor gjestene:

– Selv om vi er svært ivrige etter å få deg om bord på skipet så fort som mulig, betyr dessverre denne forsinkelsen at vi er nødt til å kansellere reisen du har bestilt hos oss. La meg være den første til å beklage for situasjonen dette har satt deg i. Du kan være helt trygg på at vi gjør alt vi kan for å få realisert feriedrømmen din.

Les også: Nye hybridskip fra Hurtigruten inn på norskekysten

Full refusjon

Når Hurtigrutens nye flaggskip forhåpentligvis står klar i 2019 vil skipet være preget av store observasjonsplattformer på flere dekk.

I tillegg vil seks av ti lugarer ha balkong, ifølge Hurtigrutens hjemmeside.

Blant skipets fasiliteter vil man også finne et såkalt evighetsbasseng, boblebad og tre restauranter.

Avisa Nordland vet at brevet ble sendt ut til de berørte gjestene fredag. Den første turen som nå ligger ute for salg er i starten av mai i 2019.

– De berørte gjestene vil få full refusjon – inkludert kostnadene relatert til eventuelle kanselleringer av fly. I tillegg får de tilbud om opp til halv pris og avslag på andre ekspedisjonsseilinger eller rundturer langs norskekysten, heter det videre i uttalelsen fra Hurtigruten.