- Hurtigbåter i verdensklasse

Den nye båten har en lengde på 48, 2 meter og en passasjerkapasitet på 220

Den nye båten har en lengde på 48, 2 meter og en passasjerkapasitet på 220 Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bytter ut metall.

DEL

- Dette ser veldig lovende ut, vi får hurtigbåter som er helt i toppklassen. Jeg ser fram til å få de to nye hurtigbåtene hjem til Nordland, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) til fylkeskommunens egne sider.

En delegasjon fra Nordland fylkeskommune nylig besøkte verftet Brødrene Aa i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane.

Verftet har fått i oppgave å bygge to nye hurtigbåter for Nordland fylkeskommune, som erstatte to båter som går i NEX-sambandet.

Skroget på den første båten er støpt, for ikke å si dobbeltstøpt - båtene har dobbelt skrog. Mens de båtene som går nå er i metall, er de nye i karbonfiber, skriver fylkeskommunen.

- Det gjør båtene mye lettere og mer miljøvennlige. Driftskostnadene og utslipp vil gå drastisk ned, det samme vil vedlikeholdskostnadene Samtidig står selvsagt sikkerheten i fokus. Og vi kommer til å få en båt som er svært sjødyktig og tilpasset ruten den skal gå, sier Eggesvik.

- Å gå over til en helt ny båttype vil selvsagt kreve trening og tilvenning for de som skal føre båten, Det hadde det vært uansett hvilke type båt vi hadde valgt, fortsetter han.

Den første båten som leveres til Nordland i desember.

Den vi bli utstyrt med en teknologisk nyvinning, nemlig utstyr som måler hvor krefter båt og passasjerer utsettes for på ferden. Dette vil kunne hjelpe mannskapet ytterligere med å ta gode valg for god og sikker seiling langs nordlandskysten, ifølge Nordland fylkeskommune.

Skroget begynner å ta form! Fra venstre Svein Eggesvik, samferdselssjef  Od Steinar Åfar Viseth, ordfører på Træna Per Pedersen, ordfører i Meløy Sigurd Stormo og fylkestingsrepresentant  Bent Bakkan (MdG). - Klikk for stort bilde

Artikkeltags