8 uker AN+ til kun 99,-

Den store brannen i Hunstadsentret gjorde så stor skade på bygget at det ikke var mulig å gjenåpne bygget i samme tilstand som tidligere. Nå er rivingen av bygget i full gang og bygget skal etter planen være fullstendig jevnet med jorden i løpet av april.

Rivingen i full gang

- Det var vært arbeidet med rivingen i et par uker, og vi regner med at rivearbeidet er ferdig om seks uker, sa administrerende direktør Jørn Vidar Johansen i Gunvald Johansen Bygg tidligere i vinter.

Det var i desember i fjor at det ble klart at Gunvald Johansen hadde kjøpt senteret, og fortalte at det nye Hunstadsenteret skal stå klart i 2017. Bedriften kjøpte aksjeselskapet som eide senteret, Ren Hunstad AS, med forsikringsoppgjøret etter brannen. Prosessen med overtakelsen gikk ifølge konsernsjef Gunnar Johansen kjempefort.

Les også: Slik blir det nye Hunstadsenteret (AN Pluss)

Jørn Vidar Johansen forteller til an.no at rivinga har etter nyttår gått fint, og at planen om gjenoppbygging av senteret starter så fort rivingen er ferdig.

Store endringer

Planen videre er at senteret skal bli et moderne kjøpesenter på ca. 11.000 kvadratmeter, noe som er 3.500 kvadratmeter mer enn det som rommet tidligere. Prislappen på hele handelen inklusiv nybygg anslås til over 200 millioner kroner.

Det vil i tillegg bli store endinger når byggingen settes i gang. Selve bygningsmassen blir nå flyttet vestover med butikkfasader og innganger mot riksvei 80 og brua over riksveien.

Ikke minst blir parkering og atkomst vesentlig forbedret, mener de nye eierne.