Storbrannen i sommer ender med at hele Hunstadsenteret i Bodø skal rives.

- Det forsvarer seg rett og slett ikke å pusse opp senteret etter brannen, til det er skadene for omfattende. Derfor har vi tatt beslutningen om å jevne Hunstadsenteret med jorda, sier Ola Emil Heggset, en av eierne av senteret, til NRK Nordland.

an.no skrev i oktober om at de skulle bygge enda større – og i forrige ble en viktig aktør klar i det nye senteret.

Ikke lønnsomt å reparere

Ola Emil Heggset, som er en av eierne i Ren Hunstad AS, sier til an.no at det ikke ville vært lønnsomt å forsøke å reparere senteret så lenge skadene var så omfattende som de var.

- Vi har måttet bytte ut gulvet i underetasjen og dekket mellom etasjene. I tillegg var mesteparten av ytterveggene og taket ødelagt. Da var det ikke så veldig mye igjen å ta vare på, sier Ola Emil Heggset.

- Hvor store er skadene målt i kroner?

- Det er foretatt beregninger, men vi synes ikke det er riktig av oss å gå ut med det tallet, sier Heggset.

Over nyttår starter rivningsarbeidet. Målet er å kunne åpne det nye Hunstadsenteret på forsommeren 2017.

- Helt forskjellig

- Blir det nye senteret veldig forskjellig fra det gamle?

- Det blir helt forskjellig. For det første blir det mye større. Det blir 11.000 kvadratmeter fordelt på to fulle etasjer. Etasjene får en vertikal forbindelse med rullebånd. Så blir det mange spennende nye aktører i tillegg til at alle de som var i det gamle senteret også ønsker å være med videre. Så det blir et helt nytt og moderne senter, sier Ola Emil Heggset.

Arbeidet med å tegne det nye senteret er i gang. Hvor mange butikker som kommer inn, avhenger av hvor mange av aktørene som krever stor plass.

20.000 innbyggere

Heggset er ikke i tvil om at det er grunnlag for et så stort kjøpesenter på Hunstad.

- Hvis vi snakker om Hunstad, Mørkved og Tverlandet, så har vi rundt 20.000 innbyggere. Altså er det på størrelse med norske byer som har to-tre slike sentre, sier Heggset.

Han legger ikke skjul på at Bodøs største Rema-butikk, Vinmonopolet og den nye bomringen alle er med på å gjøre Hunstadsenteret attraktivt. Nå som det er kjent at senteret skal bygges opp helt fra grunnen av starter arbeidet med å legge en mest mulig optimal kabal over øvrige leietakere.

Snart ferdig etterforsket

Politiadvokat Øyvind Rengård i Salten politidistrikt sier at brannen ved Hunstadsenteret forhåpentligvis er ferdig etterforsket i løpet av et par uker.

En person ble 15. juli pågrepet og satt i varetekt, mistenkt for brannstiftelse på kjøpesenteret.

- Saken vil bli sendt til statsadvokaten som må vurdere om det er grunnlag for å ta ut tiltale. Men så langt er det ikke kommet opplysninger som svekker siktelsen mot personen som har vært varetektsfengslet, sier Øyvind Rengård.