I dag klokken 10 åpnet "Nøste" garnbutikk dørene på City Nord.

Det er Coop Nordland som eier butikken, som blir deres andre i Bodø. Fra før eier de en garnbutikk i Storgata.

- Helt fantastisk

I forkant av åpningen har Nøste vært ute i sosiale medier og lokket med en goodiebag til de hundre første besøkende. Det var det mange som hadde fått med seg.

Flere hundre kvinner sto i kø utenfor den 180 kvadratmeter store butikken, før Jakobsen klippet den røde snora og slapp dem inn til hyllemetrene med naturgarn og alpakka.

- Det er jo helt fantastisk at så mange har møtt opp, sier administrerende direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland.

Kvalitetsbevisste kunder

Fra han sa et endelig go til prosjektet, gikk det fire uker til butikken sto klar.

- Responsen er større enn jeg hadde trodd. Det viser at ønsket om å få en garnbutikk med beliggenhet på City Nord har vært stort, sier en smilende Jakobsen.

- Vi ser at etterspørselen etter ordentlige produkter er stor. Kundene er veldig kvalitetsbevisste, og vi har tro på at denne butikken er "liv laga". Vi tror det er kunder nok for garnbutikk både på City Nord og i Storgata.

Stor interesse

Jakobsen forteller at det var 65 søkere til de seks stillingene hos Nøste.

- Det har vært utrolig stor interesse rundt det her, og det har tatt fullstendig av i sosiale medier. Det med garn er litt i tiden. Det er en positiv trend.

Under opplæring

Det kan Linn Nikolaisen (27), Anne Wold (26) og Anita Nygaard (35) bekrefte. De tre var blant de flere hundre kvinnene som møtte opp på åpningen av Nøste mandag formiddag.

Mens Wold og Nygaard er rutinerte "strikkekjerringer", mens Nikolaisen er fersking.

- Hun er under opplæring hos meg, smiler Nygaard.

Wold sier at hun synes det er artig at det er kommet en strikkebutikk på City Nord.

- Jeg er oftere på City Nord. Det er lettere å komme seg hit enn til sentrum. Jeg liker lokalene - de er luftige.

Nikolaisen nikker.

- Det er fint med et større utvalg.

Interesserer alle

Kvinnene ble alle overrasket over at det kom så mange på butikkåpningen.

- Det er jo en strikkebutikk som åpner, og attpåtil skjer det på dagtid. Jeg hadde ikke trodd det, selv om det er veldig mange som er interesserte i strikking, sier Wold og ser rundt seg i det travle lokalet.

Hun tror ikke at garnhysteriet er et blaff.

- Strikking har vært i alle år. Jeg tror ikke det er et blaff, sier hun, og røper at hun har strikket tre Skappel-gensere allerede.

Dorthe skapte hysteri

Etter at Dorthe Skappels datter Maria la ut oppskriften på "Skappel-genseren" sommeren 2012, ble det utsolgt for alpakkagarn over hele landet. Wold tror at den populære programlederen har bidratt til strikkehysteriet.

- Jeg tror Dorthe Skappel kom inn på rett tidspunkt. Det er en trend å strikke med tykke pinner, slik at det går fort, sier 26-åringen.

Ble inspirert

- Strikking er noe som interesserer alle. Det finnes alltid noen som oppdager det, sier Nikolaisen, som skal strikke kjole til datteren sin.

- Jeg fant ut at det var så mye fint som jeg kunne gjøre selv. Jeg ble inspirert da jeg selv fikk unger, og har svigerinner og svigermor som driver med strikking. Jeg så at jeg kan gjøre det, jeg også.