Gå til sidens hovedinnhold

Høyres satsing på samferdsel fortsetter!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som stortingspolitikere fra Nordland har det rett og slett vært en fornøyelse å fronte Høyre-regjeringens samferdselssatsing disse årene.

Som Høyre- tillitsvalgte fra nord har vi reist mye i nord og fått gode innspill fra folk og næringsliv lokalt. Dette har vært viktige innspill som vi har formidlet videre inn til regjeringen, og vi er blitt lyttet til - regjeringen har levert og fortsetter å levere på prosjekt etter prosjekt.

I våre innlegg på landsmøtene til Høyre og på Stortinget, har vi hatt et tydelig budskap om hva som er viktig for oss i nord. Det har vært samferdsel, samferdsel og samferdsel.

Nordland har ei spredt befolkning med stor næringsaktivitet - over hele fylket.

Den viktigste rammebetingelsen for fortsatt vekst og økt bosetting – selvsagt i tillegg til det vi har gjort når det gjelder skattelettelser til bedrifter og vanlige lønnsmottakere, er økt satsing på samferdsel.

Det er ikke tvil om at samferdselssatsingen med Høyre i regjering er historisk. Infrastruktur er bygget ut i et tempo som aldri før, og bevilgningene er doblet gjennom disse årene, og dette fortsetter med kommende Nasjonale transportplan (NTP) som nylig ble vedtatt i Stortinget.

Vi er spesielt glad for at vårt fylke har fått store gjennomslag både i forrige NTP og i den nå vedtatte nye NTP.

Ingen som kjører gjennom Nordland kan unngå å legge merke til den storstilte utbyggingen som nå skjer på E6 gjennom Nordland. Nå starter også utbyggingen av E6 lenger nord i Sørfold og ny E 10- Hålogalandsveien.

Det er videre mange viktige prosjekter vi har klart å jobbe inn i kommende NTP som er viktig for oss som lever og virker i Nordland. At utbedring av fiskerihavnene på Værøy, Røst og Andenes prioriteres i første del av planperioden er viktig. Det samme med Narvikterminalen/stasjon og ikke minst E6 tunell i Narvik. At det også prioriteres at det skal bygges to nye flyplasser i Nordland, de første siden 1994 – i Bodø og Mo i Rana, bør også legges merke til.

Det har også vært god jobbing med regjeringens forslag til NTP her i Stortinget. Et viktig prosjekt for oss har vært å få inn i planen at det skal gjennomføres en helhetlig planlegging av E10 i Lofoten og en ny felles lufthavn for Lofoten. Det lyktes vi med.

Mye mer kunne vært nevnt men en ting er i alle fall klart – en god transportplan er blitt enda bedre etter behandlingen i Stortinget, og Høyre fortsetter å levere mer samferdselsmidler – også til Nordland.

Kommentarer til denne saken