Han blir Høyres ordførerkandidat i Bodø

Lars Vestnes blir Høyres frontfigur i kampen om ordførerkjedet neste år.

Lars Vestnes blir Høyres frontfigur i kampen om ordførerkjedet neste år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lars Vestnes (49) blir Høyres ordførerkandidat i Bodø.

Det ble presentert på en pressekonferanse i Bodø tirsdag. Vestnes jobber i dag som daglig leder ved Tools Løvold, i tillegg til å sitte i bystyret for Høyre.

– Ydmykhet

Nå kan han altså bli ordfører.

– Ydmykhet er noe som kommer fram når man blir spurt om å være Høyres ordførerkandidat i Bodø. Med støtte fra familie og mye positivitet fra andre, valgte jeg å takke ja, sier Vestnes.

Tirsdag presenterte Bodø Høyre Lars Vestnes som sin ordførerkandidat. Se sendingen i opptak her.

Lanseringen fra Høyre kommer etter at Daniel Bjarmann-Simonsen trakk seg i siste liten i begynnelsen av september. Statssekretæren skulle etter planen velges til kandidat, men valgte av hensyn til familien å takke nei.

Glade

Leder for nominasjonskomiteen til Høyre, Ole Henrik Hjartøy, er fornøyd med valget av Vestnes.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan eksponere vår kandidat. Vi er glade for å ha så mange dyktige kandidater i våre rekker. Vi har funnet en svært dyktig kandidat, sier Hjartøy.

Etter det AN kjenner til jobbet komiteen hardt for å sikre seg Bjarmann-Simonsen. Derfor var det heller ikke brukt mye energi på alternative kandidater.

Flere på blokka

Kort tid etter at Bjarmann-Simonsen trakk seg, ble Vestnes' navn nevnt blant flere mulige kandidater, deriblant Høyres gruppeleder i bystyret, Grethe Monica Fjærvoll, Hans Petter Horsgaard, Liv Bente Kristoffersen, Joachim Sennesvik og Espen Rokkan.

Vestnes sitter også i dag i kontrollkomiteen i Bodø kommune.

Han ble i desember 2017 spurt av AN om han kunne tenke seg å være listetopp og ordførerkandidat for Høyre. Den gang svarte han at det var et spørsmål han ikke hadde tatt stilling til, og at jobben som daglig leder ved TOOLS Løvold var førsteprioritet.

Artikkeltags