Man skulle tro SV var mest opptatt av å skryte av alt de har oppnådd for landet det siste året som støtteparti til regjeringen. Men i et innlegg mot Høyre som ble postet i Avisa Nordland den 25. november skjønner man raskt at det i den rådende situasjon kan være beleilig å snakke mer om andre enn seg selv og vennene sine på sosialistisk side, Støre og Vedum.

Høyres alternative budsjett er ikke noe frontalangrep på noe som helst.

Landbruket kommer ikke dårlig ut. Det ligger i kortene at bøndene på sikt også må bidra til mer bærekraftig drift, det vet jeg bøndene selv er opptatt av og de vil ha god økonomi med Høyres budsjett med store skatteletter.

Det er riktig at Høyre ikke er med på «dieselmilliarden» til regjeringen. Og det vil overraske meg om SV er enig i den. Dette er symbolpolitikk. Med Høyre får man i snitt 280 kr i økte drivstoffutgifter, men det spares inn med 280 kr mindre bilavgifter. I tillegg sitter man igjen med mer av lønnen og økt barnetrygd. Man kommer altså bedre ut - også med bil.

Ellers ville Høyres alternative budsjett innebære dette:

- Mer skattelette til alle i form av bunnfradrag slik at det merkes mest for dem som har minst.
- Økt barnetrygd som er noe av det mest virkningsfulle mot fattigdom.
- Droppe 10 milliarder i skatter som rammer distriktsnæringslivet og jobber i lokalsamfunn som er rike på fiske, oppdrett og blant annet landbruk.
- Videreføre prosjektstøtte til The Whale på Andøya og legge inn midler til forberedende arbeid frem til byggestart på E6 Sørfold-tunnelene.
- Mer til Forsvar i nord.

Venstresiden må gjerne male skremselsbilder av Høyre. Men kanskje er det viktigste for folk nå at politikere bruker energien sin på å styre landet trygt og gjøre hverdagen bedre for folk i en urolig tid?

I Høyre er vi opptatt av å utvikle politikk som svarer på folks hverdagsutfordringer og tar landet fremover. Dette for å forberede oss på å styre landet trygt og fremtidsrettet når vi ved valg får tillit til det.