Spionskipet kommer til Bodø

HORTEN  20160331.
Forsvarets nye etterretningsskip Marjata er det fjerde spionskipet i rekken som har det samme navnet. Skipet skal etter planen settes i drift i nordområdene i løpet av våren 2016. 
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

HORTEN 20160331. Forsvarets nye etterretningsskip Marjata er det fjerde spionskipet i rekken som har det samme navnet. Skipet skal etter planen settes i drift i nordområdene i løpet av våren 2016. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I de kommende ukene skal Marjata utføre testing langs norskekysten før det settes inn i ordinær drift. Fartøyet forlot Horten fredag 15. april, og har etter dette fått utført noe arbeid ved verftet Vard Langsten.

Marjata vil seile i farvannet mellom Bodø og Varanger de kommende ukene. I denne perioden vil fartøyet gå til havn på ulike steder etter behov. Kirkenes er hjemmehavn til det nye fartøyet. Det melder Forsvaret i en pressemelding.

Nye Marjata som er det fjerde skipet i rekken med det navnet, skal etter planen settes i drift i nordområdene i løpet av våren. Hovedoppgavene blir å ha kontroll over Norges interesser i nordområdene, Barentshavet, samt å kartlegge russisk aktivitet langs den norske grensen. Marjata som erstatter et annet overvåkningsskip med samme navn, skal verken ha våpen om bord eller eskorteres av andre skip.

Det forrige fartøyet som bar navnet Marjata, har nå fått navnet Eger. Og fra neste år skal skipet patruljere områder i Barents- og Norskehavet etter en større oppgradering.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken