til folketomme gater

til folketomme butikker

til konkursrammede firmaer

til tomme lokaler

til forretninger som flytter til City Nord

til dyre parkeringsplasser

til et sentrum hvor biler ikke er velkomne.

Det tenkes miljø og det tenkes gang- og sykkelveier som for det meste brukes av spreke og friske personer

– på fine værdager

– i sommermånedene

– når det ikke blåser for mye.

Det som forundrer og er så uforståelig er at det må tenkes miljøvennlig i sentrum ved å omgjøre populære gater til gågater, og der det kan parkeres, er det skyhøye priser.

Dette er en gavepakke til City Nord, og rundt det kjøpesenteret er det et yrende liv med biler og parkeringer og veier som det er lov å kjøre på i alle himmelretninger. Men der stilles det ingen krav til miljøvennlighet og til gang- og sykkelveier. Hvor er logikken?

Hvorfor, kjære Bodø kommune vil dere gjøre det så vanskelig for næringslivet i sentrum, for beboerne der: for barna, for de unge og for de eldre, for kjørende og for de som har lyst til å:

– besøke Stormen bibliotek

– kinoen

– alle de koselige småbutikkene

– glasshuset

– kafeene

– restaurantene

– torget

– havna

– osv.

Et lite hjertesukk til slutt:

Bodø kommune har fått laget en flott isbane og lekeplass nedenfor det gamle fylkeshuset, og der er det ofte et yrende liv, spesielt i helgene?

Jeg spaserer ofte forbi og ser barn som skifter skotøy i sterk vind og blåst, en værtype vi ofte har i Bodø. De er sammen med foreldre med barnevogn og småsøsken som alle hutrer og fryser.

Tenk om der har vært et varmt innendørs omkledningsrom og en liten kafé med store vinduer ut mot lekeplassen hvor foreldre kunne sitte innendørs og se på barna sine mens de kanskje kunne ta en varm kopp kaffe og en liten kakebit. Det hadde vært noe!