Gå til sidens hovedinnhold

Hijab og signaler

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Apropos 4. juni skriver Anne Grenersen om det hun oppfatter som ironisk ved at to kvinner, som begge bruker hijab, er blitt tilsatt som redaktører i henholdsvis et motemagasin og et feministtidsskrift. Videre refererer hun til kulturer som kjennetegnes av «negativ sosial kontroll, tvangsekteskap, omskjæring, homoforakt», og mener det er forunderlig hvordan sentrum/venstresiden omfavner islam med uendelig velvilje.

Jeg setter ofte ting på spissen sjøl, men har erfart at å skyte spurver med kanon som regel ikke fører til noe konstruktivt. Den koblingen Grenersen foretar er temmelig spinkel. Her er det snakk om to sterke kvinner som har fått jobber jeg antar de er faglig kvalifisert for. La dem nå gjøre jobben sin, så kan de som leser (og eier) Vogue og/eller Fett vurdere om de er dyktige eller ikke.

Jeg kan ikke se verken ironien eller signalfeilen. Jeg kjenner heller ikke så mange, rettere sagt noen, ikke-muslimer som omfavner islam med uendelig velvilje. Derimot kjenner jeg godt til de forferdelig negative kjennetegnene som Grenersen nevner. Dette kan og må vi motarbeide uansett hvor det skjer. Jeg er enig i at dette ikke bestandig kommuniseres tydelig nok i det offentlig rom. I denne sammenhengen er heller ikke bruken av hijab uproblematisk. Men hallo: La nå de to kvinnene gjøre jobben sin i de klærne de vil.

Kommentarer til denne saken