Søndag morgen kunne TV2 melde at to ambulansefly, i Alta og Brønnøysund, hadde fått tekniske problemer, og var helt avhengige av flyteknikere for å komme seg på vingene igjen.

Dette etter at NHO Luftfart iverksatte lockout natt noe søndag, noe som medfører at Norsk Flyteknikerorganisasjons (NFO) 420 av om lag 450 medlemmer nektes å komme på jobb.

– Vi følger situasjonen og rapporterer til vår eier, sier Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten til nettavisen.

Beklager feilen

Like etter klokken 11:00 kom kontrabeskjeden: de to ambulanseflyene er står ikke på bakken, slik Luftambulansetjenesten ført opplyste om.

– Ambulanseflyene i Brønnøysund og Alta er operative og i beredskap, skriver Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten til TV2.

Juell beklager feilen.

Leier ikke inn andre teknikere

Dersom det oppstår teknisk feil på flyene, kommer det ifølge den administrerende direktøren ikke til å bli leid inn andre selskaper til å drifte ambulanseflytjenesten i Norge under lockouten.

– Babcocks teknikere gjennomførte en inspeksjon av alle ambulanseflyene mellom kl. 23 og midnatt lørdag, for å gi maksimal tilgjengelighet fra midnatt, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til TV 2, og legger til:

– Med lockout kan det likevel bare være snakk om timer før første ambulansefly blir satt på bakken, og kun dager før hele flåten står.