Her er rådene til de som skal hjem til jul i Salten

Velkommen hjem til annerledesjula

Lanserer kampanjen «Hjem til jul»

DEL

Mange planlegger å reise hjem til Bodø og Salten i jula. Med kampanjen «Hjem til jul» vil Bodø og Salten-kommunene, Visit Bodø og Bodø i Vinden være med å bidra til at smittevernet blir godt ivaretatt i årets annerledes-jul.

- Vi ønsker virkelig at studenter og andre skal få komme hjem og feire jul sammen med sine nærmeste. Samtidig er det viktig at vi klarer å holde nede smittetrykket, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød.

Bodø og Salten-kommunene, Visit Bodø og Bodø i Vinden lanserer derfor nå kampanjen «Hjem til jul».

- Med denne kampanjen ønsker vi å gi gode og viktige råd til alle som skal reise hjem til Bodø og Salten i jula, og en enkel oversikt på hva man bør huske på både før hjemreise og etter man har kommet hjem, sier Ida Pinnerød.

Nødvendig reise

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune påpeker at regjeringen har bedt oss om å begrense unødvendige innlandsreiser, men at den betrakter hjemreise til jul som en nødvendig reise.

- Smittetrykket i Bodø og Salten er for tiden lavt og det ønsker vi at det fortsatt skal være. Det er derfor nødvendig at du som kommer reisende fra områder med høyere smittetall så langt som mulig reduserer risikoen for å ta med deg smitte hjem, og risikoen for å spre eventuell smitte videre til familie og venner, sier Kai Brynjar Hagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken