Gå til sidens hovedinnhold

Helt ubrukelig!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vindkraft er helt ubrukelig til kraftforsyning. Det er umulig å forsyne en eneste husstand med vindkraft. Det produseres ikke strøm når det er vindstille og heller ikke når det er for mye vind. I Norge produserer vindkraft gjennomsnitt 27% av tiden. Noen år litt mer og andre noe mindre.

En husstand som skal forsynes med vindkraft vil være fri for strøm det meste av tiden. I løpet av et døgn blir det et snitt på 17:30 strømløse timer. I uken blir det litt over fem dager uten strøm og i et år blir det ca. 260 strømløse dager i snitt.

Det må tilføres kullkraft, gasskraft, atomkraft og vannkraft for å dekke de strømløse periodene.

Vindkraft er like ustabil som vinden. Det er ingen enkel prosess å fase den inn i strømnettet. Det kan føre til ustabil forsyning og uønskede hendelser i hjemmene.

Til industriproduksjon kan vindkraft ikke dekke noe behov. Det brukes stål og sement og plast og andre råvarer i enorme mengder bare for å få på plass en eneste vindturbin. Ikke noe av det kan produseres med vindkraft.

Hva med havvind til å forsyne plattformer på sokkelen. Der må vel gassturbinene fortsatt gå hele tiden. Installasjonene på sokkelen er små isolerte enheter som får stabil kraftforsyning fra gassturbiner. Kanskje kan ustabil strømforsyning påvirke sikkerheten for de som arbeider ute på plattformene. Eller er det slik at når vindturbiner er festet med en kabel til havbunnen så vil de gi stabil og sikker strømforsyning.

Kommentarer til denne saken