Markerte milepæl: – Vi ser at barn og ansatte trives her

Elevrådet ved Nordsia oppvekstsenter, f.v. Heika, Vitor, Sol og Gaute,  fungerende rektor Karin Hilde Heian og folkehelsekoordinator Sylvi Katrin Brandsæther. Foto: Sørfold kommune

Elevrådet ved Nordsia oppvekstsenter, f.v. Heika, Vitor, Sol og Gaute, fungerende rektor Karin Hilde Heian og folkehelsekoordinator Sylvi Katrin Brandsæther. Foto: Sørfold kommune

DEL

Nordsia oppvekstsenters nye status som helsefremmende ble markert på skoleavslutningen tidligere denne måneden.

Elevrådet fikk gavekort og fine ord fra folkehelsekoordinator Sylvi Brandsæther.
Fra før av kan Løkta barnehage og Røsvik skole kalle seg helsefremmende. Nå har en tredje skole/barnehage i Sørfold oppnådd samme status.

– Folkehelse handler om trivsel. Og vi ser at barn og ansatte trives her. Vi ser også at dere møter kriteriene for å få tittelen helsefremmende skole på en svært god måte, sa folkehelsekoordinator Sylvi Katrin Brandæther i sin tale til elever og lærere ved Nordsia oppvekstsenter, melder Sørfold kommune på sin hjemmeside.

I tillegg til gavekortet overrakte hun en ripsbusk fra Salten friluftsråd.

Sylvi Brandsæther forteller at gavekortet på 5.000 kroner skal brukes til innkjøp av utstyr som fremmer aktivitet og god helse.

I november i fjor var hele lærerstaben samlet til kurs, der Nordland fylkeskommune og Salten friluftsråd ga tips og inspirasjon til bruk av fysisk aktivitet i undervisningen.

– 100 prosent deltakelse på dette kurset er en indikator på at oppvekstsenteret prioriterer dette arbeidet høyt, og har et sterkt engasjement, sier Brandsæther.

Artikkeltags