Gode nyheter for alle som er opptatt av psykisk helse

Aase Refsnes (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse.

Aase Refsnes (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse.

DEL

– Nordland fylkeskommune har kommet med i Helsedirektoratets folkehelseprogram. Det betyr ekstra midler til kommunenes arbeid med å bedre nordlendingenes helse og livskvalitet, sier Aase Refsnes (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse.

På fylkeskommunens nettsider skriver de at programmet er en tiårig satsing som startet i 2017.

I Nordland har man valgt å kalle prosjektet «Kilder til livskvalitet». For 2019 har Nordland fått innvilget 2,43 millioner kroner og kan forvente å en større bevilgning på om lag 4 millioner for 2020.

– Disse midlene gir oss mulighet til å sette enda større fokus på psykisk helse og videreutvikle det gode samarbeidet som vi har med kommunene. Det er i kommunene vi må jobbe med å bedre vår psykisk hele, så dette er gode nyheter, sier fylkesråden.

De skriver at satsingen gir kommunene mulighet til å søke om støtte til tiltak basert på egne utfordringer, målsettinger og planer.

Til tross for at Nordland nå har fått bli med i satsingen, skal fylkestinget behandle søknaden de sendte inn i neste uke.

– Dette er tredje gang vi søker, og jeg regner med at fylkestinget også denne gang støtter opp om søknaden, forteller Aase Refsnes.

Artikkeltags