Helsesista til Stormen. Målet er å knuse tabuer blant unge

Helsesista: Tale Maria Krohn Engvik, er nok for de fleste unge best kjent som Helsesista. Nå tar hun turen til Bodø.

Helsesista: Tale Maria Krohn Engvik, er nok for de fleste unge best kjent som Helsesista. Nå tar hun turen til Bodø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Når hele Norges helsesykepleier kommer til Bodø og Stormen bibliotek, er det for å blant annet snakke om psykisk helse, kjærlighet og sosiale medier.

Torsdag 21. mars tar Tale Maria Krohn Engvik alias Helsesista turen til Stormen bibliotek, og det er Nordlandssykehuset som står bak arrangementet «Nordlandssykehuset i Stormen».

Siden Helsesista sa opp sin faste stilling som helsesykepleier i Oslo kommune, har gründer-eventyret som Helsesista fortsatt. Hun bruker fremdeles sosiale medier som Snapchat til å prate om tema som opptar og engasjerer ungdom. Målet er å knuse tabuer rundt seksualitet, kropp og psykisk helse – og viktigst av alt nå ut til ungdom på deres arena. I 2018 hadde Helsesista opp mot 130.000 seere hver dag, viser tall fra www.altomdinhelse.no.

Alle aldre

Nettopp dette skal hun prate om under sitt foredrag i Bodø. Helsesista er kjent for å ikke kun prate til ungdom, men også voksne og eldre. Det samme gjelder de som jobber med barn og unge på daglig basis.

Egen serie

1. mars fikk hun også sin egen tv-serie «Helsesista» på TV 2. Hver uke har Krohn Engvik med seg ulike ungdommer – fra ulike steder i landet som forteller sine historier og byr på seg selv.

Dele kunnskap

Årsaken til at Nordlandssykehuset ønsker å arrangere slike arrangementer er for å dele kunnskap. Videre på deres hjemmesider står det at de også ønsker å bruke Stormen bibliotek som en arena for forelesninger etterfulgt av spørsmål og eventuelle diskusjoner.

Foredraget varer fra klokken 19 til 20.30, og finner sted i 2. etasje i Stormen bibliotek. Nordlandssykehuset opplyser at det er førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder, med gratis inngang.

Artikkeltags