Laila går ut mot Facebook-regler for leger: – Da blir jeg ganske isolert

Laila Didriksen mener nye Facebook-regler fungerer dårlig i distriktene. Foto: Arkiv

Laila Didriksen mener nye Facebook-regler fungerer dårlig i distriktene. Foto: Arkiv

DEL

Laila Didriksen har vært lege i Gildeskål i 12 år. Nå går hun ut mot nye Facebook-regler, som er foreslått av Rådet for legeetikk.

Der problematiseres det at leger har pasienter på vennelista si, skriver NRK Nordland.

– For å opprettholde profesjonell distanse, bør leger ikke være Facebook-venn med nåværende eller tidligere pasienter. Forespørsler bør høflig avslås, og med en begrunnelse, skriver leder for rådet, Svein Aarseth.

Didriksen har mange av de 2000 innbyggerne i kommunen på vennelista. Og mange av disse har vært innom henne som pasient. Hvis hun må fjerne alle nåværende eller tidligere pasienter fra sosiale medier, ser hun mørkt på sitt sosiale liv.

– Da blir jeg ganske isolert fra det sosiale livet, og det blir vanskelig å følge opp aktivitetene til ungene, sier hun.

– Jeg legger dem jo ikke til fordi de er pasientene mine, men fordi vi er venner og omgås ellers utenfor legekontoret, legger hun til.

Svein Aarseth avviser overfor NRK at reglene kun er laget for større byer, men vedgår at regelen om Facebook er satt på spissen. Han argumenterer med at faren for brudd på taushetsplikten er en viktig årsak.

Artikkeltags