I dag er det tusenvis av bøssebærere i Bodø: – Ta godt imot dem!

Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel. Foto:

Krafttak mot Kreft er Kreftforeningens årlige bøsseaksjon. I år går pengene til kreftformer som få overlever.

DEL

25 000 bøssebærere er i aksjon denne uka, for å samle inn penger til Kreftforeningen.

Pengene skal, ifølge foreningen, gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

34 000 får kreft årlig

– Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt, både for den som er syk og de som er rundt. Å få vite at man får leve videre, er den aller beste følelsen i livet. Den følelsen vil vi at flere skal få oppleve, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, i en pressemelding.

– Ta godt imot våre bøssebærere, legger Ryer til.

Hvert år får nærmere 34 000 nordmenn kreft, noe som tilsvarer at over 90 personer får en kreftdiagnose hver eneste dag. Aksjonen Krafttak mot Kreft gjennomføres for 14. gang, og i 2018 samlet Kreftforeningen inn 42 millioner kroner under aksjonen. I år er målet 45 millioner, opplyser Kreftforeningen.

Bestilt 200 bøsser

Nora Ellingsen (18) er, sammen med Niaz Horori, aksjonsleder for Krafttak mot Kreft på Bodø videregående skole. Hun kan fortelle at de har bestilt 200 bøsser fra Kreftforeningen.

– Jeg er spent på hvor mange som kommer, men er ganske sikker på at vi iallfall blir over 100. Vi har bestilt opp 200 bøsser, sånn i tilfelle, forteller Ellingsen.

– Vi konkurrerer jo litt med Bodin om hvor mye vi klarer å samle inn, så det gir en ekstra «boost», forteller hun.

Ellingsen selv har ingen familiemedlemmer som er kreftsyke, men synes det er veldig fint å være aksjonsleder for en så god sak.

– Jeg synes det er et veldig meningsdrivende verv, sier hun.

I tillegg til at en torsdag kan gi penger til bøssebærerne, kan både personer, grupper og bedrifter gi et bidrag til Krafttak mot Kreft gjennom hele uka.

Artikkeltags