UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, UNN-styreleder Jorhild Andreassen og styrets nestleder Erling Espeland trekker seg alle med umiddelbar virkning

DEL

Fredag ble det klart at Ingebrigtsen forlater jobben med umiddelbar virkning. Det samme gjør styreleder for UNN-styret Jorhild Andreassen og styrets nestleder, Erling Espeland, skriver NRK Troms.

Fredag morgen ble det innkalt til et ekstraordinært styremøte i UNN. Eneste sak på agendaen er truslene som ifølge Marianne Telle er framsatt mot henne før styremøtet i Helse Nord 13. desember.

Tor Ingebrigtsen går av som administrerende direktør ved UNN

Etter dagens ekstraordinære styremøte er det klart at Tor Ingebrigtsen slutter som administrerende direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Derfor går han

Han begrunner dette med følgende:

- Med bakgrunn i den situasjonen som har oppstått etter min oppsigelse 5. februar, er det min vurdering at det beste for pasientene og UNNs ansatte er at jeg ikke fortsetter med mine arbeidsoppgaver som administrerende direktør. Jeg har derfor i dag anmodet styret om å bli fristilt fra alle mine arbeidsoppgaver i oppsigelsestiden med øyeblikkelig virkning, og dette ble godkjent av styret i dagens møte.

- Jeg ønsker med dette å rette en stor takk til alle ansatte som sammen med meg har stått på for pasientene og UNN gjennom min vel 10 år lange periode som direktør. Det har vært en spennende og inspirerende tid, og jeg har satt pris på samarbeidet med hver og en, i medgang som i motgang. Nå er det viktig at alle står sammen, støtter fungerende direktør, og tar vel imot den som blir ansatt som ny direktør når den tid kommer.

Viseadministrerende direktør Marit Lind er fungerende direktør ved UNN inntil videre.

Tor Ingebrigtsen ber om forståelse for at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Møtet foregikk på telefon og var lukket.

Bakgrunn:

Dette er saken

13. desember informerte styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, at hun hadde mottatt trusler i forkant av styrebehandlingen av PCI-saken.styrebehandlingen av PCI-saken.

Til an.no sa hun at truslene kom fra et hold som gjorde at hun tok dem alvorlig.

6. februar ble det kjent at Tor Ingebrigtsenn sa opp som direktør for Universitetssykehuset i Nord-Norge.

7. februar kunne Avisa Nordland avsløre at det var Ingebrigtsen som sto bak truslene mot styrelederen. Selv nektet Ingebrigtsen for at han har truet styrelederen.

Litt senere på dagen bekreftet Telle via Dagens Medisin at den avtroppende direktøren skal ha framsatt trusler mot henne, som ville realiseres dersom hun ikke stemte riktig i PCI-saken.

Artikkeltags