Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland, ber styret starte arbeidet med å finne hans etterfølger. Det meldte han selv på styremøtet onsdag.

Han kommer til å trekke seg så snart en ny toppsjef er på plass. Vorland fyller 70 år neste år.

I en pressemelding fra Helse Nord, heter videre det at:

Vorland har vært Helse Nords øverste leder i 15 år. 69-åringen har ved flere anledninger det siste året hintet om at hans yrkeskarriere snart er slutt.

– 15 fine år

 – Det har vært 15 fine år i en jobb jeg har trivdes, og fortsatt trives, i. Denne stillingen er utfordrende, og min etterfølger får en krevende og samtidig svært givende jobb. Du tviler aldri på nytten av arbeidet du utfører, sier Vorland.

Vorland kjenner Nord-Norge ut og inn. Han må være blant dem som har reist mest i landsdelen de siste årene.

– Jeg møter veldig mange flotte folk, både i sykehusene og hos andre samarbeidspartnere. Jeg får arbeide sammen med mange dyktige fagpersoner, og det er en stor motivasjon for jobben, reklamerer Vorland.

Har betydd mye

Det går fort seks til tolv måneder før ny toppleder i Helse Nord RHF har sin første arbeidsdag.

– Lars Vorland har betydd mye for utviklingen av Helse Nord. Han har tatt meg godt imot som ny styreleder, og jeg setter pris på at vi fortsatt skal jobbe sammen framover. Styret er glad for at Lars har sagt seg villig til å være i stillingen inntil ny direktør er på plass. Det gjør at styret får nødvendig ro til å finne den rette kandidaten, sier styreleder i Helse Nord RHF, Renate Larsen.

Ansettelsesutvalg

Styret i Helse Nord RHF har opprettet et underutvalg for å rekruttere ny administrerende direktør. Underutvalget består av:

• Renate Larsen, styreleder

• Svenn Are Jenssen, styremedlem

• Fredrik Sund, styremedlem

Styret vil også benytte et rekrutteringsfirma. Tilbudsforespørsel for oppdraget går ut over nyttår.