SISTE: Klokken 18:30 er status at fire personer er bekreftet omkommet, en person er skadd og blir fløyet til UNN, mens den siste av de seks ikke er gjort rede for enda.

Et helikopter har lørdag kveld styrtet sørvest for Alta sentrum. Det bekrefter Hovedredningssentralen Nord-Norge.

– En pilot og fem passasjerer var ombord i flyet, sier pressevakt i HRS, Jan Eskil Severinsen.

Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

– Det er vårt helikopter, men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå, sier han.

Det pågår en festival i området, og pressevakt i HRS, Jan Eskil Severinsen forteller at det ikke er utenkelig at helikopteret kan ha en tilknytning til festivalen Høstsprell.

Han opplyser også at HRS ikke har indikasjoner på at styrten skyldes vanskelige værforhold da det er opphold og fint vær på stedet.

Ovenfor Tv2 bekrefter Stig Anton Eliassen i Alta Event at ulykken har skjedd i forbindelse med festivalen Høstsprell.

– Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen, sier han.

– Men akkurat nå vet vi veldig lite om ulykken, sier han til TV 2 klokken 17.45.

Jan Eskil Severinsen, pressevakt ved Hovedredninsgsentralen Nord-Norge, sier til iFinnmark like før klokken 20 at det nå søkes på bakken etter den savnede fra helikopterstyrten. Det brukes også hunder i dette søket.

En iFinnmark-reporter som befinner seg på festivalen Høstsprell opplyser at all musikk er skrudd av på festivalområdet. Kveldens konserter ble avlyst på grunn av ulykken. Festivalledelsen har siden hatt fokus på å ivareta gjester og involverte på festivalen, på best mulig måte, det skriver Høstsprell på egen Facebookside.

Severinsen opplyser at HRS ikke har indikasjoner på at styrten skyldes vanskelige værforhold da det er opphold og fint vær på stedet.

Klokken 20:10 skriver HRS på Twitter at søket etter den siste personen pågår fremdeles. Det er ikke gjort noen form for funn, og det vurderes fortløpende hvordan og hvor lenge dette søket skal fortsette.

Klokken 21:05: HRS melder at søket etter savnede avsluttes for natta. Det vil bli løpende vurdert om og når dette søket skal gjenopptas.