Tidlig tirsdag morgen satte Jens Petter Hauge seg på flyet til Milano. Unggutten som har spilt strålende for Glimt denne sesongen, imponerte såpass mot den italienske storklubben i Europa League-kvalifiseringen, at han blir hentet sporenstreks nedover. Nyheten har de siste dagene vært en litt dårlig skjult hemmelighet, men Hauge kunne avsløre på flyplassen i Bodø at han gledet seg til å spille med superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Klaget på VIF

I mediene har overgangen blitt omtalt flittig, og de aller fleste ønsker bodøgutten lykke til. Men ikke alle gir Hauge sine lykkønskninger på veien sørover til Italia. Etter seieren mot VIF ble Jens Petter Hauge intervjuet av Eurosport. Der ga Hauge uttrykk for at han var skuffet over Vålerengas prestasjoner.

– Hvis Vålerenga sier de kommer hit for å vinne får de faen meg stille opp, for det var pinlig det de holdt på med i førsteomgangen, uttalte Hauge til Eurosport.

Hauge fikk gjennomgå på Twitter etter intervjuet. Noe AN omtalte mandag.

Får gjennomgå

Tirsdag får Jens Petter gjennomgå grovt i TV2s kommentarfelt, under saken der kanalen omtaler Hauges reise til Italia.

– Egosentriske tosk! Du har vært god et halvt år i Norge. Serie A er noe helt annet enn Eliteserien! Du er en sviker som ikke fullfører sesongen med Glimt, skriver en indignert mann i kommentarfeltet, og fortsetter:

– Det hadde du skylt både klubb og supportere. Du er som en ekte supporter sa det så fint, en klovn, en møkkamann, og en fiskehippi.

– PS: Du hadde ikke fortjent å vinne medalje. Håper du også får koronasmitte av Zlatan.

Det framkommer ikke noe i innlegget fra vedkommende om hvilken klubb han holder med.

Beklaget

Hauge innkalte mandag til pressekonferanse, der han snakket om landslagsuttaket. Der ble Hauge konfrontert med hans utsagn om VIF.

– Man blir jo aldri overrasket over vålerengafansen, men det ble kanskje litt for mye fra meg og det beklager jeg. Når man rir av en halvtime med en spiller mindre uten at man føler at motstanderen får til noe, så blir det kanskje ikke den beste reaksjonen og det får jeg lære litt av.

Hauge backes opp av flere kjente sportsprofiler. Blant annet VGs Knut Espen Svegaarden. Han skriver på Twitter at det er på tide at kommentarfeltene fjernes. TV2s Jon H. Børrestad sier seg enig med Svegaarden, og mener hetsen mot Hauge er trist.

AN kontaktet ledelsen Bodø/Glimt for å høre hvordan de reagerte på hetsen mot Hauge, som hittil har vært en del av Glimt-stallen. De har foreløpig ikke kommet med en offisiell uttalelse.

AN har forsøkt å finne igjen kommentaren på TV2 Sportens Facebook-side, men det kan se ut til at kommentaren er slettet.