– Da forretningen ble etablert kom og gikk 70–80 prosent av trafikken over kaia her på Falckodden. Å ruste opp bygningen er viktig for Løvold-historien, men også for bybildet, sier Chris Løvold.

Fram til nå har bygården på kaikanten i Bodø blitt brukt til familiekonsernets egen virksomhet, men den har også vært gjenstand for mulighetsstudier over tid.

Med tilblivelsen av et nytt leilighetskompleks vegg i vegg og kommunens beslutning om å gjøre Hundholmen plass til bilfritt gatetun, er tiden moden, konstaterer Løvold.

Omfattende endringer

Nå lanseres prosjektet TG9. Åtte leiligheter i fjerde og femte etasje, som varierer fra studio-størrelse på noen og 20 kvadratmeter, til 90 kvadrats treromsleiligheter. Med fire ulike planløsninger.

Med seg på laget har Løvold-selskapene fått design- og interiørekspertene hos Løwini, som også skal ha en tredjedels eierandel i TG9 W1 AS.

– Vi har lang erfaring med bistå kunder med funksjonelle løsninger for leiligheter, men det er første gang vi er med som utviklere, forteller interiørarkitekt og kreativ leder Tone Bodøgaard.

Det er omfattende endringer som skal gjøres.

– Vi skal bevare historien, men hele bygningen skal renoveres, både utvendig og innvendig. Da var det naturlig for oss å kontakte Løwini. Vi ønsker å tilby noe som skiller seg ut i markedet. Målet er en høyere standard sammenlignet med det som ellers fins. Et lite og eksklusivt prosjekt, sier Løvold.

– En spesiell bygning

Deler av fasaden, inkludert Løbo-fyrtårnet på vestveggen, er vernet. For Bodøgaard er det ikke uten en viss ærefrykt at man går i gang noe slikt som dette.

– Det er en spesiell bygning. Jeg er generelt glad i prosjekter med historisk sus. Det er spennende å få gjøre løsninger som passer med både utsiden og innsiden. Vi jobber veldig mye med funksjon, og er opptatt av å få mest mulig ut av planløsningene.

Oppbevaring, gode kjøkken og gode bad, er stikkordene Bodøgaard bruker.

– I materialvalg tenker vi lange tidslinjer og ting som varer, sier hun.

– Her vil det som leveres ligge meget tett opp mot illustrasjonene i salgsmaterialet, uten at det krever store tilvalgslister. Men kjøpere får god anledning til å gjøre individuelle tilpasninger, sier eiendomsmegler Tobias Bronder, som nylig startet Partners Eiendomsmegling, Bodø.

Ikke rette ordet

Luksus er ikke rette ordet, for det kan antyde overdådighet og uoppnåelig høy pris, ifølge trioen. Budskapet deres er at her får man høy kvalitet og beliggenhet helt «i sentrum av sentrum».

– Vil butikkvirksomheten og kafeen fortsette som før i første og andre etasje?

– Det er planen. Som ellers i byen er det fortsatt krav til næring i de første par etasjene. Det gir noen fine synergier. Det er ikke alle som bare kan ta heisen ned og hente seg middag, smiler Løvold om det som er byens eldste spisested.

Bildeserie

TG9

– Men boligene får sin egen inngang, som vil oppleves privat, understreker Bodøgaard.

Muligheter for urban livsstil, nærhet til alle fasiliteter, og ikke minst havnepromenade og gatetun, vil kunne brukes som salgsargument. Bronder vil ikke utelukke noe alderssegment blant mulige kjøpere.

Kommer av adressen

– Hele Sjøgata er i ferd med å få seg et løft, og Hundholmen plass blir virkelig en oase, fastslår Løvold.

– Vi planlegger å bevare mye av eksisterende uttrykk. Det blir en viss grad av tilbakeføring til gammel fasadeoverflate og en litt annen farge. Jeg tror det blir et veldig fint tilskudd til plassen, sier arkitekt Sissel Ellingsen Westvig hos Norconsult.

Navnet TG9, kommer kort og godt fra gateadressen Tollbugata 9.

Rivning og byggearbeid vil bli samkjørt med det som blir nærmeste nabo; det ni etasjer høye nybygget til Gunvald Johansen Eiendom, som skal romme 52 leiligheter, og har fått navnet Løvold-gården. Da er det naturlig med samme entreprenør begge steder.

Fortsatt er man tidlig i prosessen. Men:

– Vi jobber for å ferdigstille leilighetene til i slutten av neste år, sier Løvold om tidsperspektivet for TG9 sin del.