Gå til sidens hovedinnhold

Har mistet mellom 100 og 200 statlige arbeidsplasser

Hamarøy kommune tar gjerne imot statlige arbeidsplasser.

For abonnenter

Hamarøy Høyre har uttalt seg om «Forsøk med flere desentraliserte enheter i statlige virksomheter for å oppnå økt statlig sysselsetting i distriktene».

Lokallaget mener at flytting og opprettelse av statlige arbeidsplasser i distriktskommuner vil være vesentlig som virkemiddel for sysselsetting og kompetanse i kommunen.

Det vises til at Hamarøy kommune over flere tiår har mistet mellom 100 o 200 statlige arbeidsplasser uten at nye er blitt etablert.

– Nye statlige arbeidsplasser vil også gi et enda bredere arbeidsmarked, og gjøre det mer attraktiv for par som ønsker å flytte til kommunen for å bosette seg. Det er flere statlige arbeidsoppgaver som egner seg for desentralisering til kommunen, hvor det ofte kan oppnås samfunnsøkonomiske gevinster. Tidligere har kommunen forsøkt å legge til rette for statlige etableringer i området, som ved etableringen av Lotteritilsynet og Distriktssenteret, påpekes det i uttalelsen.

Der vises det også til at Hamarøy kommune har gode forutsetninger og etablerte fagmiljøer for desentralisering av statlige stillinger innen flere sektorer.

Spesielt vil Hamarøy Høyre peke på mulighetene som retter seg mot arbeid og utvikling av samiskrelatert innhold i tjenester for den samiske befolkningen, for eksempel stillinger innen Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.

– Flytting av slike stillinger til Hamarøy kommune vil utvilsomt bidra til tilførsel av tilleggskompetanse for utvikling av Hamarøy kommune som eneste språkforvaltningskommune i lulesamisk område, heter det i uttalelsen.

Kommentarer til denne saken