Gå til sidens hovedinnhold

Har krav på over 30 millioner kroner rettet mot seg. Nå tvangsselges næringseiendommen

Selskapet Einar Lund AS ble slått konkurs i fjor. Boet har utestående fordringer på vel 33 millioner kroner.

For abonnenter

Nå tvangsselges en 600 kvadratmeter stor næringsseksjon i Erikstad Boligpark etter begjæring av Skatteetaten. De har et tinglyst krav på nesten 600.000 kroner.

Tvangssalget dreier seg om en seksjon bestående av lagerrom, boder og en uinnredet loftsetasje.

Denne er på 161 kvadratmeter.

Notar Salten er oppnevnt som medhjelper i avhendingen. Daglig leder og eiendomsmegler, Asbjørn Ingebrigtsen, forteller til Avisa Nordland at dette er et naturlig resultat i forbindelse med konkursen til selskapet som eide arealene.

– Dette er snakk om en selvstendig enhet og får ingen betydning for boligsameiet, poengterer han.

Seksjonen er lagt ut for en prisantydning på 240.000 kroner.

33 millioner

Erikstad Boligpark ligger vest for Fauske sentrum og består av 27 boenheter. Den aktuelle næringsseksjonen er fordelt på arealer i kjelleren samt et større loftsareal.

Kjellerdelen består av lager og boder på til sammen cirka 405 kvadratmeter, mens loftsetasjen har et større uinnredet rom på cirka 161 kvadratmeter.

Bostyrer for Einar Lund AS konkursbo, Øyvind Eidnes, forteller til Avisa Nordland at det totalt dreier seg om et samlet krav i konkursboet på vel 33 millioner kroner, der 31 millioner er rettet fra sameiet med bakgrunn i påståtte feil og mangler.

Konkursboet har samlet sett ti utestående fordringer.

– Det vanlige er at hvis objektene som tas pant i, ikke dekker hele beløpet, vil et restkrav meldes i boet. Hvis tvangssalget i dette tilfellet går for prisantydning, vil det ikke bli full inndekning, sier han.

Styreleder og daglig leder i selskapet Einar Lund AS, Einar Lund, har ingen kommentarer til saken.

Interessenter

– Hvem kan være interessert i disse arealene, Ingebrigtsen?

– Den mest naturlige tanken er kanskje sameiet, eller dem som måtte ønske seg litt ekstra lagringsplass – både næringsfolk og private, svarer Ingebrigtsen.

– Er det mulig å etablere noe der?

– Det kan det være, men da må man nok omregulere og bruke litt penger, svarer han.

I salgsannonsen gjøres det oppmerksom på at dette er et tvangssalg og at det vil det ta lengre tid enn ved et ordinært salg å få overtatt eiendommen.

Kommentarer til denne saken