Det var lørdag, og klokken nærmet seg fire. Syrlig, som denne helgedagen hadde byttet ut Søt med de to intetanende kompisene Sulten og Syltynn hadde staket ut kursen mot Sportsbaren!

– For en helaften vi har foran oss, proklamerte Syrlig. – Hva om vi begynner med Burnley mot Aston Villa, fortsetter med Brighton mot United og avslutter med Liverpool mot Tottenham?

– Høres ut som en plan, istemte Sulten. Men nå var han – ja nettopp sulten – så i det de begge vinrøde og blå lagene startet kampen på Turf Moor ble menyene hentet fram.

– Artig. Her har de sånn app-bestilling som du er så glad i, humret Syltynn med klar adresse til Syrlig – som tidligere har forbannet nyvinningen. Men kanskje den skulle få oppreisning i kveld?

Menyen

Menyen på Sportsbaren består av fire ulike burgere, fish & chips, langtidsbakt svin og indrefilet av okse samt en kyllingsalat som hovedelementer. I tillegg tilbys det en lang rekke småretter og tilbehør – nok til å tilfredsstille de aller mest sultne av sportstilhengere.

Etter noen minutters tenkepause over hver sin kalde pils falt valget på spicy burger for Sulten, porkwings, eller svinevinger om du vil, for Syltynn mens Syrlig gikk for den erkebritiske retten fish & chips.

– Ok da, i denne settingen var det faktisk praktisk å bestille via app. Hadde jeg måtte gått til disken hadde jeg jo gått glipp av scoringen til Ings, sa Syrlig i det maten var bestilt og Aston Villa tok ledelsen med ett mål.

Smart inndeling

Sportsbaren i Bodø er stor, men på grunn av smart inndeling oppleves det likevel koselig og intimt. Man skulle tro at lydnivået på en sportspub skulle være ubehagelig høyt, men det er ikke tilfellet på Sportsbaren. Lydnivået oppleves som behagelig, selv med lokalet halvfullt av Liverpoolsupportere. Etter nok en kald øl kom maten på bordet.

Sultens sterke burger ble servert med løk, salat, jalapeños, cheddar, habaneromajones og mango- og annanassalsa. Burgeren i seg var perfekt medium, og sammen med dirty fries med karamellisert bacon, vårløk og mengder med ost var Sulten en lykkelig mann. Til tross for resultatet på skjermen.

– Godt, veldig godt. Kunne bare Weghorst få en ball i mål nå, så hadde alt vært perfekt.

Latterlig godt

Syltynn, som hadde sine fotballfølelser investert i en senere kamp, smattet også fornøyelig på sin svinevinge.

– Nå skal det nok mange øl til før svin får vinger, men dette fungerte godt. Godt og mørt kjøtt med kanskje en anelse for mye røyksmak i grillsausen, men absolutt godkjent dette. Så får det heller være at disse patatas bravadene nok finnes i bedre utgaver. Når alt annet er så bra forventer man nesten det, konkluderte Syltynn samtidig som Emil Buendia satte inn to-null til Villa, og gjorde Sultens dag litt mørkere.

Syrlig derimot, som for lengst hadde gitt opp håpet om å se sitt lag i Premier League, ble tilfredsstilt av sin gode og rause porsjon fisk og poteter.

– Dette er latterlig godt. God smak og konsistens på fisken, god smak på røra og en herlig estragonmajo til. Dersom jeg skulle ønske meg noe, så var det kanskje litt ertestuing – om så bare for å gjøre det enda mer britisk. For det å være her på sportsbaren er som å være på fotballpub i England. Bare at maten er så mye, mye bedre!

Den første kampen gikk mot slutten, og Sulten fikk endelig et trøstemål da Maxwel Cornet fastsatte sluttresultatet til 1–3 på Turf Moor. Men kvelden var enda ung.

– Da gikk min bong inn, avslørte Syltynn. – Jeg spanderer øl gjennom neste kamp!

Mat: 5

Dette var en vanskelig karakter å sette. Skal man sammenligne Sportsbaren med andre puber eller andre restauranter? Vi falt til slutt ned på det første, og triller derfor terningkast fem. Maten på Sportsbaren er langt over det man kan forvente på et sted der man først og fremst møter opp for å drikke øl og se på ballsport. Kanskje har noe smittet over fra stjernerestauranten i underetasjen? Uvisst. Men her er det fint mulig å spise god mat i rause porsjoner av svært god kvalitet.

Miljø: 5

Sportsbaren framstår flott. God inndeling av lokalet med flere ulike sittesoner. Stor og kul disk, og ikke minst – rene toaletter. Det skulle vel bare mangle tenker du, men i et lokale fullt av menn som drikker øl og ser på fotball er det ikke det. En selvfølge altså.

Service: 4

Fire betyr over forventning, og det er servicen på Sportsbaren. Det ville kanskje vært unaturlig dersom den var mer en det. Tross bestilling via app, som faktisk funker helt fint til denne type mat og kanskje spesielt til drikkebestilling under kamp, opplever vi god og hyggelig kontakt med servitørene.

Verdt pengene: 5

Ja, så absolutt. Rundt to hundre kroner for de fleste hovedretter, og relativt lave priser på rause porsjoner med tilbehør gjør at vi triller en femmer på terningen. Så kan vi heller diskutere prisen på øl en annen gang.

Totalt: 5

Når man går inn på en sportsbar forventer man kanskje ikke så mye. Lista er full av erfaringer som klissete gulv, dvaske pølser og tørre burgere. Sånn er det ikke på Sportsbaren i Bodø. Etter å ha tilbrakt flere timer en travel lørdag med både mat, øl og fotball lurer vi rett og slett på om Bodø kan ha en av Norges beste sportsbarer?

Dette betyr terningene:

6: Fantastisk! 5: Veldig bra! 4: Bra, og over forventning. 3: Helt OK, og akkurat som forventet. 2: Skuffende 1: Elendig!

Sportsbaren

Adresse: Sjøgata 4A, andre etasje

Telefon: 75 53 30 00

Åpningstider:

Mandag – torsdag: 16.00 – 00.00

Fredag: 16.00 – 02.00

Lørdag: 13.00 – 0200

Søndag: 15.00 – 00.00