Gå til sidens hovedinnhold

Hanne er ny leder: – Det er godt å være hjemme igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Hanne Myrvang overtar nå stafettpinnen og ser fram til en hektisk og spennende høst, som leder av TV-aksjonen i Nordland.

Det etter bare knapt ett år i Bodø.

– En fantastisk mulighet til å bli bedre kjent med dette flotte fylket, sier hun i en pressemelding.

Myrvang er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Trøndelag de siste 15 årene.

– Det er godt å være hjemme igjen, legger hun til.

– Norges største dugnad

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. Myrvang skal lede arbeidet med den årlige dugnaden i Nordland og gleder seg til å samarbeide med de 44 kommunene i fylket.

– Jeg synes det er fantastisk å få være med på Norges største dugnad. Jeg har som leder i Frivilligsentralen på Stjørdal blitt godt kjent med Tv-aksjonen. Nå får jeg være med å lede den, det er utrolig gøy, forteller hun videre.

Hun gleder seg til å jobbe med frivillighet og det store engasjementet som er i Nordland.

– TV-aksjonen er helt unik. Da samles hele Norges befolkning for en viktig sak én søndag i oktober. Kongefamilien, statsministeren, næringsliv, organisasjoner, trossamfunn og lokalsamfunn bidrar alle til å gi kvinner i noen av verdens mest sårbare områder en mulighet til å skape et bedre liv for seg og sine, forteller Myrvang i pressemeldingen.

– Enorme ulikheter

Årets TV-aksjon skal gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. TV-aksjonen NRK går av stabelen søndag 20. oktober.

– Ulikhetene i verden er enorme, og det er som oftest kvinner som rammes hardest av urett. Hvis kvinner får jobbe, bestemme over egen kropp og bruke sin egen stemme, vil det bli mindre sult, mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet. Bare de får muligheten, vil de utgjøre en stor forskjell. Det er dette CARE jobber for, og som årets TV-aksjon skal gå til, sier Myrvang avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken