Gå til sidens hovedinnhold

Hanne (47) skal lede hele fylket: – Min største oppgave blir å holde i alle trådene. Jeg skal ha kontroll på 44 kommuner.

Artikkelen er over 1 år gammel

I oktober 2018 flyttet Hanne Myrvang (47) til Bodø, og nå er hun klar for nye oppgaver i sin nye by. Hun er ny leder for TV-aksjonen i Nordland.

– Hvordan dukket denne jobben opp?

– Jeg ble spurt, bryter det ut av henne mens hun flirer.

– Det var litt tilfeldigheter at jeg var ledig akkurat nå. Det var full klaff og vi matcha så godt. Jeg har vært i jobbintervju med NRK to ganger og det var bare god kjemi fra dag én, forteller Myrvang som begynte i jobben 10. mai.

Hun er født og oppvokst i Tromsø, men har bodd i Trøndelag i 15 år. Hun har bakgrunn fra sosiologi, psykologi og er utdannet coach.

– Jeg har alltid hatt denne dragningen nordover og hjem, og jeg har alltid sagt at en dag skal jeg flytte hjem. Planen var aldri å bli i Trøndelag i 15 år, men livet ble bare sånn. Jeg har bestandig jobbet med verdier, og alltid jobbe med det som betyr noe. Jeg har hatt flere prosjekt, men da jeg skilte meg tok jeg med meg barna og flytta til Bodø. Det var nå eller aldri, forteller hun.

 

Sammen med barna Sebastian (8) og Sofie (9) ble Nordsia det neste stoppet på reisen, og det var en annen jobb som ventet henne i oktober.

– Jeg fikk meg jobb i Frelsesarmeen. Det viste seg at det ikke var helt riktig for meg og jeg følte på det at jeg ikke passet helt inn. Livet er for kort til at man skal bruke tiden sin på ting en ikke trives med. Jeg mistet begge foreldrene mine tidlig og jeg har kjent på det at vi må skynde oss å leve, for vi vet ikke hvor mye tid vi har.

– Men hvordan var det å flytte til Bodø, som du aldri har bodd i tidligere?

– Jeg har hatt ei søster som har bodd i Bodø, og jeg har vært mye på besøk. Derfor var det ikke så skummelt å flytte hit. Jeg har alltid likt Bodø og fordi hun har bodd her i flere år, så har også jeg hatt venner her. Hennes venner som har blitt mine venner, konstaterer hun og fortsetter:

– Vi bor på Nordsia, og der har vi blitt så godt tatt imot. Etter å ha bodd i store byer, så er det en befrielse å kunne sende barna ut på sykkelen og bare be de komme hjem til kvelds, sier hun og flirer.

Myrvang er veldig fornøyd med hvordan byen har utviklet seg de siste årene.

– Det har skjedd veldig mye i Bodø, siden jeg var her sist. Det har blitt en veldig stor by. Det er en byvekst og det er så mye som skjer. Det er veldig dynamisk og jeg kjenner en helt annen energi. Det som er så fint med Bodø er at det ikke bare er bodøværinger, men så mange fra andre steder i landet. Jeg liker det fargerike fellesskapet, forteller hun.

– Det er fint at jeg har fått en jobb der jeg jobber med hele Nordland, for da kan jeg bli kjent med hele fylket.

 

For det er fullt fokus på TV-aksjonen om dagen. Myrvang beskriver det som Norges største dugnad, og hun kan nesten ikke vente på månedene framover.

– Min største oppgave blir å holde i alle trådene. Jeg skal ha kontroll på 44 kommuner. Men jeg pleier å si at den største jobben er å heie på andre og se den flotte jobben de gjør. Være en støttespiller, hjelpe til, informere og egentlig bare være TV-aksjonen i Nordland.

TV-aksjonen 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

– Da jeg leste om hva pengene skulle gå til i år, så traff det meg rett i hjertet. For i år går det til kvinnene. Aksjonen heter «nå er det hennes tur» og vi skal hjelpe kvinner der de er.

– Verden har begynt å bli et kaldt og hardt sted, så da er det ekstra viktig med de varme hjertene. Jeg har bestemt meg for å bidra med det jeg kan for at verden skal bli et bedre sted. Det er motivasjonen min i alt jeg gjør, sier hun og smiler.

Før hun flyttet til Bodø var hun daglig leder på Frivillighetssentralen i Stjørdal.

– Gjennom Frivillighetssentralen så har jeg jobbet med TV-aksjonen, fra den andre siden. Jeg har vært med på å koordinere TV-aksjonen tidligere, så jeg kjenner veldig godt til den. Alle har et forhold til den på et eller annet vis.

– Jeg husker så godt i fjor, da Mette-Marit sto og vervet bøssebærere. Alle samles om dette. Det er på en måte en selvfølge at en skal være med på dette. Frivillighet er noe som sitter så langt inne i den norske folkesjela, at vi tar det som en selvfølge. Hatten av for alle frivillige

Kommentarer til denne saken