Han er egentlig en stille gutt, men det har endret seg nå

Klar til start: Ruben Imingen ser fram til seriestart med sitt kjære Bodø/Glimt. Foto: Stian Høgland

Klar til start: Ruben Imingen ser fram til seriestart med sitt kjære Bodø/Glimt. Foto: Stian Høgland

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det har vært noen tøffe uker for Ruben Imingen (28) og Glimt. Men nå er kapteinen klar for sesongstart.
 

– Hva tror du om årets sesong?
– Det kommer til å bli tøft. Det var tøft i fjor, og det blir det helt sikkert i år også. Vi må være 100 prosent i hver kamp. Vi har fått erfare at dersom vi ikke er helt på, så taper vi. Vi må gi alt i alle kampene for å kunne ta poeng.
 

– Dere har mistet noen spillere, og fått noen nye inn. Føler du at dere er styrket eller svekket fra i fjor?
– Jeg føler at vi har løftet oss i treningsarbeidet, men det er klart at det er aldri gunstig å selge toppscoreren sin. Men sånn er det å være i Glimt. Når man får tilbud om mye penger, så må vi selge. Vi har fått inn to spennende spisser, som jeg håper kan bringe de målene Ibba gjorde.
 

– Noen hevder at du er Steigens store sønn. Hvordan er det?
– Det klarer jeg nok aldri å bli. Titten Stensland har fått den tittelen, så det blir vanskelig å ta den.
 

– Glimt i Steigen er utrolig vittige på Twitter. Følger du med?
– Jeg har ikke Twitter, men lagkameratene mine forteller meg hva de skriver. Blant annet at de kårer dagens beste steigengutt på Glimt. Jeg vet hvem som står bak, og de er morsomme.
 

– Dere har hatt en nedadgående kurve i treningskampene i det siste?
– Ja. Jeg føler at vi løftet oss litt mot Tromsø i forhold til mot Start, men vi har fortsatt litt å gå på.
 

– Dere har tre tap på rad. Hva gjør det med selvtilliten?
– Det er aldri bra å tape. Det som blir viktig nå er at vi ikke henger med hodet. Vi vet at vi kan, og heldigvis har vi ikke tapt noen poeng. Vi må bare jobbe godt den siste uken.
 

– Er dere i rute til seriestart?
– Ja, om vi klarer å unngå enkle baklengsmål. Vi spiller på oss for mange brudd, og får kontringer imot. Det er ikke sånn det skal være. Vi må bli mer kynisk.
 

– Hvordan var det å få ansvaret som kaptein i fjor?
– Det var utrolig stort, og jeg er ydmyk for oppgaven. Jeg har fått mye tillit hos Jan Halvor den tiden han har vært her, og jeg skal jobbe steinhardt videre for å få lov til å spille. Jeg har vært her lenge og hjertet er gult, så det er stort å få lov til å være kaptein i Glimt.
 

– Har det endret rollen din i gruppen på noen måte?
– Det blir vel mer prating nå. Jeg prøver å åpne munnen mer på feltet, og i kamp. I utgangspunktet er jeg en litt stille gutt privat, så det måtte opp litt. Jeg føler at det er bedring.
 

– Hva gjør du utenom fotball?
– Det blir familieliv. Jeg har stor familie i Bodø. I tillegg tar jeg litt skole. Jeg har tatt faglærer idrett, og startet på økonomi. De studiene stoppet jeg. Til høsten skal jeg ta litt enkeltfag, og det går nok i lærerretning for meg. Det er greit å gjøre noe den dagen karrieren er over.
 

– Du er gift med en tannlege. Har du tannlegeskrekk?
– Hehe. Nei, ikke nå i hvert fall.
 

– Får du ofte kjeft for tannstellet?
– Når man er gift med en tannlege, så blir det tanntråd, pussing og munnskyll to ganger om dagen. Så da får man ikke kjeft.
 

– Du spiller en del gitar på fritiden?
– Ja, jeg har spilt siden i 11-12-årsalderen. Jeg har aldri vært på noe kurs, men har hatt et par gitarer hjemme som jeg har spilt litt på.
 

– Hvem er forbildet?
– Det er Halvdan Sivertsen, og det har det vært siden jeg sang «Førr me dame(!)» som liten. Jeg har en del sangbøker som han har gitt ut, og de er godt brukt.
 

– Du har møtt han en del ganger. Hvordan er det?
–Det er bestandig stort. Det har blitt noen selfies med han.
 

– Er du god på gitar?
– Jeg er ikke så verst på fingerspillet, men jeg kan ikke noter og har ikke noe gehør. Om jeg hører en sang, så kan jeg ikke bare ta tonene.
 

– Du spilte blant annet gitar på Glimts lutefiskaften med sponsorene i fjor?
– Da måtte jeg øve mye hjemme i forkant. Jeg spilte også en egenskrevet sang i bryllupet mitt. Man er litt utenfor komfortsonen da, men det er ting man må gjøre av og til.
 

– Du har akkurat flyttet inn i nytt hus. Er du handyman?
– Jeg liker jo å tro det, men når det kommer til stykket, så kommer jeg ofte til kort. Heldigvis har jeg mange flinke folk i familien. De er gode å ha.