Konserten finner sted i Hamarøy kirke søndag 5. august, dagen etter at Hamsundagene egentlig er avsluttet. Litteratur- og kulturfestivalen foregår fra 1. til 4. august.

Tidligere kirkekonserter i forbindelse med Hamsundagene har pleid å trekke veldig mye folk. Konserten med  den dyktige Harstad-artisten Marthe Valle, bør ikke bli noe unntak.

Valle er for øvrig plateaktuell. Hun gir ut sin sjuende plate til våren. Med seg på konserten i Hamarøy kirke har hun Aleksander Kostopoulos på trommer og perkusjon og Åsmund Wilter Eriksson, også han fra Harstad, på bass og vokal.

Hamsundagene 2018 har også invitert Marthe Valle til å stille som debattant lørdag 4. august i et panel hvor arrangørene utfordrer kunstfeltet på deres ansvar i sin samtid.

- Kan vi stille krav til samfunnsengasjement? Og hvordan er det med de vanskelige/kontroversielle kunstnerne som eksempelvis forfatter Knut Hamsun og hans beundring av sosialnasjonalisme og Hitler? Burde han og hans like sensureres?  er blant spørsmål som er aktuelle å stille.

Hamsundagene er en av landets eldste litteratur- og kulturfestivaler. Den har blitt arrangert annet hvert år siden 1982. Festivalen skal gjenspeile nobelsprisvinner Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Programmer spenner vidt, og i år er temaet «Motstrøms».

 Den litterære foreningen Hamsun-selskapet, som i år feirer 30 årsjubileum, avholder sitt tradisjonsrike litteraturseminar i tett samarbeid med Hamsundagene på Hamsunsenteret 2.  og 3. august.

- Og sist i denne omgang kan vi avsløre at det kommer mange meriterte poeter til Hamsundagene 2018. For poesi er den nye punken! Vi lover mye kulturelt snadder for folk i alle aldre, uttaler Anita Overelv, leder for  Hamsundagene og produsent for Hamsunsenteret, i en pressemelding.