Skal skape opplevelser for ungdom

Attraktiv: Hamsunsenteret har i flere år drevet med skoleformidling for skoler i hele Nordland, samt Sør-Troms. Oppleggene er attraktive, og skolene prioriterer besøk, tross lang reisevei.

Attraktiv: Hamsunsenteret har i flere år drevet med skoleformidling for skoler i hele Nordland, samt Sør-Troms. Oppleggene er attraktive, og skolene prioriterer besøk, tross lang reisevei. Foto:

Det arbeides nå for å utvikle en innovativ opplevelsesarena for ungdom i nye Hamarøy kommune.

DEL

Det er Hamsunsenteret, Árran lulesamisk senter, Cermaqs visningssenter Arctic Salmon Center på Skutvik og Knut Hamsun videregående som har gått sammen om planene.

Nye Hamarøy kommune har tre formidlingsinstitusjoner som alle har skoleelever som en av sine viktigste målgrupper. Kommunen har også Knut Hamsun videregående skole som har høy kompetanse på friluftsfag.

Nå går disse fire institusjonene sammen om et forprosjekt som skal skape ny kraft i lokalsamfunnet i Hamarøy.

– Hensikten med prosjektet er å bygge en destinasjon for skolebesøk for elever fra hele landsdelen. Ideen er å utvikle formidlingsopplegg ved alle tre institusjonene, som skal framstå som en totalpakke ved besøk i Hamarøy. Elvene fordeles mellom institusjonene på todagerspakker, som inkluderer overnatting i samarbeid med en eller flere lokale overnattingsbedrifter. Det skal også tilrettelegges for naturopplevelser og aktivitetsopplegg utenfor institusjonene. Her er Knut Hamsun videregående skole en sentral ressurs, gjennom fagkompetanse og mulig engasjement av elever, melder Hamsunsenteret på sine hjemmesider.

Forprosjektet skal etter planen foregå fra 1. januar til 31. juni 2020, mens formidlingsoppleggene skal testes ut høsten 2020.

Artikkeltags