Folkehøgskole etterlyser samiske elever

Savner: Folkehøgskolen Nord-Norge savner samiske søkere til ny og unik urfolkslinje og håper at det vil melde seg søkere.

Savner: Folkehøgskolen Nord-Norge savner samiske søkere til ny og unik urfolkslinje og håper at det vil melde seg søkere.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Folkehøgskolen Nord-Norge starter ny og unik urfolkslinje.

 Skolen ligger på Evenskjer i Skånland.

– Det finnes ikke noe tilsvarende tilbud på noen annen folkehøgskole verken i Norge eller andre steder. Linja har fått navnet FaceNorth. Indigenous Youth. Global. Den retter seg først og fremst mot internasjonal urfolksungdom, og dermed også samiske unge i alderen 18–23 år, forteller rektor Rolf Steffensen.

Så langt har skolen rekruttert åtte ungdommer fra ulike urfolkssamfunn i Canada, Alaska, Oklahoma, Sør-Dakota, Tanzania, Sør-Afrika og Filippinene, alle i alderen 18–23 år. Flere av dem har allerede i flere år hatt et stort engasjement og viktige verv med fokus på lokale, nasjonale og internasjonale urfolksspørsmål på høyt nivå.

– Dessverre har vi enda ikke lykkes å rekruttere samiske elever. Vi håper det vil melde seg søkere, sier rektoren.

-Om de samiske elevene kommer fra nord-, sør- eller lulesamiske områder på russisk, finsk, svensk eller norsk side, spiller mindre rolle. Det viktige er at de elevene vi rekrutterer dette første året skal være pionérer og bidra i utviklingen av både linjen og skolen. Den viktigste kvalifikasjonen vi ser etter hos elevene på urfolkslinja er at de har personlige erfaringer, bevissthet og refleksjoner rundt det å være urfolk, sier rektor Rolf Steffensen.

Artikkeltags