Bussjåføren slipper tiltale

Henlagt: 22 passasjerer var med bussen som kjørte ut av E6 i Hamarøy/Tysfjord i desember. Nå er saken henlagt. Foto: Øyvind A. Olsen

Henlagt: 22 passasjerer var med bussen som kjørte ut av E6 i Hamarøy/Tysfjord i desember. Nå er saken henlagt. Foto: Øyvind A. Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det blir ikke reist tiltale mot bussjåføren etter en utforkjøring på E6 i desember.

Det var en buss fra Nordlandsbuss som var involvert i ulykken. Den skjedde under vanskelige kjøreforhold.

Utforkjøringen fant sted i Langvika på E6 mellom Drag i Tysfjord og Ulvsvåg i Hamarøy på kvelden lørdag 5. desember i fjor. En person ble moderat skadd, mens seks andre slapp fra utforkjøringen og bussvelten med lettere skader. Det var 22 passasjerer i bussen.

Var mistenkt

– Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling. Sjåføren var mistenkt for overtredelse av veitrafikklovens paragraf 3, som omhandler uaktsom atferd i trafikken. Vi har ikke funnet grunnlag for å reise tiltale mot sjåføren, opplyser politiadvokat Anders Jæger ved Narvik politistasjon til Avisa Nordland.

Etter utforkjøringen ble fem personer sendt til Nordlandssykehuset med helikopter fra Evenes og 330-skvadronen i Bodø, mens to personer ble sendt i ambulanse.

Ifølge politiadvokat Anders Jæger er det foretatt avhør av sjåføren og åtte passasjerer.

– Passasjerene har kommet med litt forskjellige opplysninger om hendelsen. Noen har reagert på farten, mens andre igjen ikke har reagert på noe spesielt i den ene eller andre retningen. Med bakgrunn i at det var svært glatt på ulykkesstedet, sammenholdt med vitneforklaringer, har politiet konkludert med at det kan ikke føres bevis for at sjåføren har opptrådt uaktsomt. Derfor har vi valgt å henlegge saken. Vi kan ikke bevise at sjåføren ikke hadde avpasset farten etter forholdene, sier Jæger.

Kan ankes

– Har man ikke kjørt uaktsomt når man havner i grøfta når det er glatt på veien?

– Det kan ha vært et hendelig uhell. Jeg skjønner spørsmålet, men dersom saken skal bringes fram for retten må politiet kunne føre bevis for at bussen hadde for stor fart under de rådende forholdene. Disse bevisene har vi ikke, svarer Jæger.

Avgjørelsen om å henlegge saken kan ankes av statsadvokatene i Nordland.

Artikkeltags