Gå til sidens hovedinnhold

#metoo på russerevy

Utsolgt premiere for russen på Knut Hamsun videregående

Artikkelen er over 3 år gammel

Russen ved Knut Hamsun videregående skole i Hamarøy holder fast på tradisjonen med revy på ettervinteren.

Og takk for det, for selv om «Jakta på russerevyen 2018» av og til ble litt for intern, var den i perioder også skikkelig morsom og velspilt.

Alt i åpningssangen ble gitt klar beskjed om at revyen kom til å inneholde lite politikk. Det nærmeste man kom var da russen i en sketsj viste hvilke konsekvenser omleggingen av hurtigbåttilbudet får for elever utenbygds fra.

Revygjengen ga også et innblikk i dramatiske turopplevelser som lærere og elever i friluftslivsfag har hatt.

Me Too-innslag

Flere av innslagene handlet om situasjoner mellom elever og lærere både i og utenfor klasserommet. Da var det ikke alltid like enkelt å skjønne poengene.

 

Innslaget om Me Too-kampanjen var både morsom og til ettertanke. Det var tydelig at de to mannfolkene som fikk testet sine holdninger til kvinner, ikke hadde lært noe som helst.

 

Sang- og danseinnslaget «Forelska i lærern» var sjarmerende, selv om sangferdighetene både her og i andre deler av revyen var litt variable.

Latterquiz

Artig var latterquizen, der to deltakere skulle prøve å holde på både maska og vannet de hadde i munnen, mens de ble bombardert med vitser av ulik kvalitet. Artig var også elgen som gikk igjen i revyen, slik den har gjort det i flere av tettstedene i Hamarøy i hele vinter.

 

Revyen fikk også besøk av selveste president Donald Trump, samt Facebook, som på ulike måter forsøker å invadere både ungdommens og andres hverdag.

«Jakta på russerevyen 2018» belyste også et problem som russen har slitt med i mange år, jakten på tilgjengelige festlokaler.

 

Det er krevende å skulle lage revy samtidig som man skal forberede seg til eksamen. Russen på Knut Hamsun vgs. har kommet godt fra oppgaven med sin selvlagede, velskrevne og stort sett veldig bra framførte revy.

Godt jobba!

NB: Anmeldelsen er basert på generalprøven.

Øyvind A. Olsen

Fakta

Russerevy Knut Hamsun videregående skole: Jakta på russerevyen 2018

Sted: Hamsunsenteret fredag og lørdag

Publikum: 190 på premieren (utsolgt)

Kommentarer til denne saken