Flere hundre mennesker på Presteid og Oppeid i Hamarøy er uten vann på ubestemt tid. Det skyldes at det har oppstått akutte problemer ved vannverket på Oppeid. Det forventes ikke at vannet kommer tilbake i dag.

Som følge av vannmangelen ble rundt 90 elever ved Knut Hamsun videregående skole sendt hjem ved 10.00-tiden fredag.

Også Hamarøy Sentralskole og Marielund barnehage på Oppeid har måttet stenge som følge av vannmangelen og har sendt elevene/ungene hjem.

Leder for teknisk etat i Hamarøy kommune, Petter Staal, sier til Avisa Nordland at det har oppstått en ukjent feil som har medført at styringssystemet på vannverket har kortsluttet.

-Vi må derfor skifte ut en komponent i styringsenheten. Vi har satt i gang et større apparat for å få opp delen fra Oslo i løpet av ettermiddagen, fredag. Så snart den er på plass kan vi fortsette feilsøkingen som vi allerede er i gang med, opplyser Staal.

-Når kan abonnentene få vannet tilbake igjen?

-I beste fall sent i kveld, i verste fall ikke før over helga dersom det viser seg at det er flere feil på anlegget. Det er vanskelig å love noe når vi ikke vet når vi får delen som vi mangler og vi heller ikke vet årsaken til at den kortsluttet. Hvis vi ikke klarer å få utbedret feilen raskt, er det mulig at vi forsøker å kjøre vannverket manuelt slik at folk kan få vann i kranene igjen. Vi vet imidlertid ikke om en slik løsning vil bli vellykket, svarer Staal.

Hamarøy kommune vil plassere en vanntank, trolig utenfor sykehjemmet på Oppeid, der folk kan hente vann. Det vil skje alt fredag formiddag.