Butikken skal nå begynne med noe nytt: – Kvinner er flinkest til å handle brukte klær

Startklar: Daglig leder Åslaug Solem og hennes medarbeidere på Hamarøy Vekst er klar til å åpne egen avdeling for brukte klær. – Vi legger stor vekt på gjenbruk, noe som forsterkes når vi nå begynner å selge klær, sier Solem. Foto: Øyvind A. Olsen

Startklar: Daglig leder Åslaug Solem og hennes medarbeidere på Hamarøy Vekst er klar til å åpne egen avdeling for brukte klær. – Vi legger stor vekt på gjenbruk, noe som forsterkes når vi nå begynner å selge klær, sier Solem. Foto: Øyvind A. Olsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Bruktbutikken til Hamarøy Vekst AS skal nå begynne å selge klær. Butikken venter mest kvinner som kunder.

DEL

Hamarøy Vekst tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser.

Daglig leder Åslaug Solem forteller til Avisa Nordland at dette er planer som bedriften har tenkt på en god stund.

Hamarøy Vekst valgte imidlertid å legge bort planene da Marie Finvik Karlsen startet opp med salg av klær gjennom bruktbutikken Tåppshåpp på Oppeid.

– Da hun la ned tidligere i år, bestemte vi oss ganske raskt for at vi ønsket å ta over. Vi har trengt litt tid på å bygge opp dette konseptet, men onsdag er vi klar til å åpne vår avdeling med brukte klær. Vi håper det vil bidra til å gjøre butikken enda mer attraktiv, sier Solem.

Ekstremt populært

Marie Finvik Karlsen er glad for at Hamarøy Vekst overtar stafettpinnen etter Tåppshåpp.

– Det er veldig bra at tilbudet videreføres. Det var ekstremt populært den tiden Tåppshåpp eksisterte. Det var også en av grunnene til at vi måtte legge ned driften. Butikken gikk for godt til at det kunne være en hobby ved siden av full jobb på dagtid, sier Karlsen til AN.

– Har du noen gode tips til Hamarøy Vekst om hvordan de bør drive klesavdelingen?

– Klær som henger oppe er mye lettere å selge enn de som ligger i stabler. Litt spesielle klær går ut med en gang. Strikkede klær, ullgensere, ullklær til barn, støvler og regnklær er også varer som går fort ut, sier Marie Finvik Karlsen.

Sparer miljøet

Åslaug Solem er fornøyd med at Hamarøy Vekst har mye brukte klær å tilby fra starten av.

– Men vi er selvsagt interessert i å få inn mer klær fortløpende slik at det hele tiden skal være interessant å besøke oss. Derfor må folk gjerne komme til oss med klær som de selv har sluttet å bruke, oppfordrer Solem.

Marie Finvik Karlsen har erfart at det først og fremst er kvinner som handler brukte klær. Solem er enig.

– Det er ikke tvil om at det er mest barn- og dameklær i omløp. Vi får håpe at folk blir enda flinkere til å tenke miljøvennlig. Det koster å produsere nye klær. Dersom vi kan bytte klær, bruke klærne våre lengre enn vi gjør i dag eller kjøpe brukte klær, sparer vi miljøet enormt mye, sier Åslaug Solem.

Satser på gjenbruk

Hamarøy Vekst har i dag 15 ansatte. Av disse er ti på varige tilrettelagte arbeidsplasser for folk som ikke klarer å henge med i tempoet og kravene i det ordinære arbeidslivet.

– Med de mange forskjellige tilbudene vi har er Hamarøy Vekst en viktig lokal bidragsyter. Det er ganske mange som kjøper ved hos oss. Vi klipper plener og måker snø for dem som har behov for det. I butikken selger vi både økologiske matvarer, bøker og bruksting. I tillegg til lokalbefolkningen er også en god del turister innom butikken på sommeren både for å kjøpe bøker og se på bruktbutikken. Vi legger stor vekt på gjenbruk, noe som forsterkes når vi nå begynner å selge klær, sier Åslaug Solem.

Artikkeltags