Lørdag er Lofotferga tilbake i sommerdrift

Sommerferge: Etter at ferga mellom Skutvik og Svolvær nle nedlagt som følge av Lofotens fastlandsforbindelse  har det bare vært drift i sambandet sommerstid.

Sommerferge: Etter at ferga mellom Skutvik og Svolvær nle nedlagt som følge av Lofotens fastlandsforbindelse har det bare vært drift i sambandet sommerstid. Foto:

1. juni er Lofotferga mellom Svolvær og Skutvik tilbake i sommerdrift.

DEL

Ferga skal trafikkere sambandet i tre måneder, fram til utgangen av august, slik den har gjort de siste årene. Ruteopplegget blir det samme som de to foregående somrene

– Det er viktig for Nordland fylkeskommune at vi har denne ferga på sommeren. Den er en del av vår turistsatsing og passer godt inn i den øvrige tilretteleggingen vi gjør på det området, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

Eggesvik er veldig fornøyd over å få Skutvik-ferga i sommerdrift fra 1. juni.

– Den utgjør en viktig del av kommunikasjonen mot Lofoten, og knytter sammen Lofoten mot Nordre Salten og Salten. Ferga har nok ekstra verdi for Hamarøy, tror han.

Fylkesråden sier at Skutvik-ferga også er viktig i forhold til den ekstra satsingen som gjøres på hurtigbåttrafikken i området.

– Vi ønsker at dette skal få positive effekter for turismen, blant annet til nettopp Hamarøy og Hamsunsenteret. Ved å koble sammen ferga og hurtigbåtene, kan vi få enda flere rene persontransporter med ferga mellom Lofoten og Hamarøy og videre sørover, sier Eggesvik.

Artikkeltags