Troilltampen tilbake

Livsverk: Troilltampen var et av visesanger Jack Berntsens livsverk. Her holder kan konsert for ungene på festivalen på Ulvsvåg i 2003. Foto: Øyvind A. Olsen

Livsverk: Troilltampen var et av visesanger Jack Berntsens livsverk. Her holder kan konsert for ungene på festivalen på Ulvsvåg i 2003. Foto: Øyvind A. Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gladmelding til festivalfolket: Det skal blåses nytt liv i musikkfestivalen Troilltampen.

DEL

Festivalen, som ble startet av visesanger Jack Berntsen, skal igjen arrangeres på Ulvsvåg i Hamarøy, der det hele begynte på 1970-tallet.

– Det blir festival på uteområdet til Ulvsvåg Gjestgiveri fra 1. til 3. juli, opplyser eier og driver av anlegget, Stein Thorbergsen, til Avisa Nordland.

Initiativet til å gjenopplive den populære festivalen er tatt i fellesskap av Thorbergsen, Bjørnar Steffensen, Ronald Jakobsen og Frode Edvardsen.

På kartet igjen

– Dette er noe både vi og andre i lokalmiljøet har snakket om i lengre tid. Vi ønsker å sette Ulvsvåg på kartet og sørge for at det skjer noe også her. Det ligger mye idealisme bak det vi gjør og det venter mye jobbing på dem som er med, men vi gleder oss til å komme i gang. Heldigvis har vi med flere som har vært med på tidligere Troilltamper, sier Stein Thorbergsen.

Planen er at Troilltampen igjen skal bli et årlig tiltak der deltakerne som før bor i telt og hytter, mens musikken skal framføres fra en utescene.

Avgjørelsen om å blåse nytt liv i musikkfestivalen Troilltampen er nettopp tatt, men allerede er åpningsbandet til festivalen booket.

– Det blir bandet «Pil & Bue» fra Tromsø. I likhet med mange andre artister som har opptrådt på Troilltampen opp gjennom årene, er heller ikke dette bandet veldig kjent, men det har blant annet blitt lansert gjennom NRK-satsingen «Urørt». Gruppen er veldig lovende, sier Thorbergsen.

Konseptet består

Han sier at festivalen vil bli videreført i samme ånd som før.

– Troilltampen skal være et arrangement der unge musikere får lov til å vise seg fram fra en scene, noen for aller første gang og i et miljø der de kanskje kan hente inspirasjon til å stå på videre. Like viktig er det å gi publikum anledning til å få oppleve skikkelig festivalstemning. Dette skal være et non-profit arrangement. Derfor vil arrangementet være avhengig av frivillighet fra mange både før, under og etter festivalen, sier Stein Thorbergsen.

Artikkeltags