Lager sin aller første forestilling: – Det er veldig ambisiøst

Øvelse: Elevene fra ungdomsskolen og videregående skole har teaterøvelser hver for seg, men skal øve inn materialet til en felles forestilling 6. juni. De fleste av deltakerne er jenter. Her er det elever fra ungdomsskolen som øver i Æventyrsalen.Foto: Øyvind A. Olsen

Øvelse: Elevene fra ungdomsskolen og videregående skole har teaterøvelser hver for seg, men skal øve inn materialet til en felles forestilling 6. juni. De fleste av deltakerne er jenter. Her er det elever fra ungdomsskolen som øver i Æventyrsalen.Foto: Øyvind A. Olsen

Det splitter nye teaterfaget i kulturskolen i Hamarøy har det travelt med å få vist seg fram.

DEL

Tilbudet ble etablert i januar i år, men allerede 6. juni skal teaterlærer Annelise Grindheim og helles elever presentere sin aller første forestilling.

Jentene dominerer:Sju jenter og to gutter fra ungdomsskolen i Hamarøy er med på teaterøvingene på Hamsunsenteret på torsdagene. Foran i midten teaterlærer Annelise Grindheim.

Jentene dominerer:Sju jenter og to gutter fra ungdomsskolen i Hamarøy er med på teaterøvingene på Hamsunsenteret på torsdagene. Foran i midten teaterlærer Annelise Grindheim. Foto:

– Det er veldig ambisiøst, men samtidig viktig å ha noe å jobbe fram mot, sier Grindheim til Avisa Nordland mens ni elever fra ungdomsskolen er i gang med øvelser i Æventyrsalen på Hamsunsenteret.

Pilotprosjekt

– Dette er et tilbud som lenge har vært ønsket og som bør finnes i alle kommuner som har muligheter til det. I første omgang er teaterfaget et pilotprosjekt og et samarbeid mellom Hamsunsenteret, kulturskolen og videregående skole. Vårt håp er at dette skal komme inn som et fast tilbud i kulturskolen, sier Grindheim, som selv er utdannet skuespiller.

Etterspurt: Det har i flere år vært et ønske om å få etablert et teatertilbud i Hamarøy. Nå er et pilotprosjekt godt i gang.

Etterspurt: Det har i flere år vært et ønske om å få etablert et teatertilbud i Hamarøy. Nå er et pilotprosjekt godt i gang. Foto:

Grindheim mener det er flere gode til at kulturskoler bør ha et teatertilbud.

– Det omfatter blant annet livsmestring. Skolen i dag er lagt opp slik at elevene skal kunne stå fram og presentere ting. Da må vi bidra til å gi elevene det nødvendige grunnlaget for å mestre det, sier hun.

Grindheim er fornøyd med oppslutningen om teaterfaget.

Hormoner i sving

– Vi hadde satt en grense på 15. Vi har nå ni elever på ungdomsgruppen og har vært oppe i sju deltakere fra videregående skole. Etter at vi startet opp har flere sagt seg interessert i å være med. De må vente til høsten, dersom tilbudet da blir videreført, sier Grindheim.

Oops. I did it again: Elevene på teatertilbudet har fortsatt tid på seg til å øve inn de forskjellige innslagene til forestillingen i juni.

Oops. I did it again: Elevene på teatertilbudet har fortsatt tid på seg til å øve inn de forskjellige innslagene til forestillingen i juni. Foto:

Hun forteller at øvelsene som pågår viser at det er mye hormoner i sving.

– Det har vi valgt å benytte oss av i forestillingen som skal settes opp i juni. Jeg har valgt å ta utgangspunkt i energien til deltakerne og det faktum at de er i stor forandring. Derfor skal forestillingen hete «Forvandling». Jeg har satt sammen forskjellige tekster som handler om nettopp det, mens elevene tar seg av koreografien og er med på å bestemme regi og kostymer. Dette blir en forestilling om det å være ungdom og hvor vanskelig, rart og kleint det kan være, røper Grindheim.

Litt dramaqueen

Sunniva Leiro og Joakim Helland Olsen er to av dem som har valgt å benytte seg av teatertilbudet.

– Jeg har lenge hatt lyst

Medbestemmelse: Eelevene på teatergruppen  er med på å bestemme koreografi, regi og kostymer.

Medbestemmelse: Eelevene på teatergruppen er med på å bestemme koreografi, regi og kostymer. Foto:

til å være med på teater og var glad da tilbudet ble opprettet i vinter, sier Sunniva, som har drevet med dans siden hun var seks år gammel.

Joakim forteller at han ble med fordi han har vært interessert i teater og skuespill i flere år.

– Man kan bli kjent med mange andre ved å være med her. Dessuten har jeg vært litt dramaqueen helt siden jeg var liten, smiler han.

– Det virker så kult å stå på scenen og kunne spille en følelse. Jeg vet ikke om jeg får det til, men vi øver i alle fall på det. Det er gøy å være med på dette, tilføyer Sunniva.

Artikkeltags