Hamarøy på den nasjonale kulturtoppen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ifølge Norsk Kulturindeks 2018 er Hamarøy en av de beste kommunene i landet når det gjelder kulturtilbud. Det melder kommunen selv på sine nettsider.

- Norsk Kulturindeks 2018 er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner. I 2018 er Hamarøy kommune på topp i landet på museum, bibliotek og Den kulturelle skolesekken.

Hamsunsenteret

Kommunen skriver at de ligger på 46.-plass på indeksen, mot 73.-plass i 2017.

- Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Norsk kulturindeks tar hensyn til strukturelle forhold i kommunen, som antall innbyggere, utdanningsnivå, kommunale utgifter og sentralitet.

Kommunen skriver at Hamsunsenteret er en stor bidragsyter til at de er landets aller beste når det gjelder museumstilbud.

- Hamsunsenteret og Nordlandsmuseets anlegg topper lista med besøk, utstillinger og arrangement.

Scenekunst

Samtidig er Hamarøy bibliotek på tredjeplass. Den kulturelle skolesekken på sjetteplass.

- Scenekunst er også et område som gjør det godt, med 17.plass på Kulturindeks 2018, og kulturskolen er også av landets fremste på 27.plass. 

Kulturindeks 2018 viser kulturaktørene i Hamarøy leverer resultater av høy kvalitet og over forventet nivå og at kultur prioriteres høyt i Hamarøy kommunen.

Artikkeltags