Feiret korjubileum med stil

Sang og feiret:  Skutvik Blandakor holdt en flott konsert på Hamsunsenteret for å feire sine første 30 år.         

Sang og feiret:  Skutvik Blandakor holdt en flott konsert på Hamsunsenteret for å feire sine første 30 år.          Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom 30 år har Skutvik Blandakor vært en viktig kulturbærer og trivselsfaktor i Hamarøy.

DEL

Lørdag kveld ble jubileet markert med en flott konsert i en langt på vei fullsatt kultursal på Hamsunsenteret. Det fortjente koret.

Se video:

Koret har øvd flittig det siste halve året og det har gitt resultater. Sjelden har vel Skutvik Blandakor framstått bedre enn nå. Koret er ikke av de største, bare på rundt 20 sangere, men hadde fin balanse mellom de forskjellige stemmene.

Jubileumskonserten ble et tilbakeblikk på årene som har gått, men inneholdt også en del nyere stoff.

Solister: Flere avkormedlemmene opptrådte som solister under konserten. De kom alle godt fra oppgavene sine.

Solister: Flere avkormedlemmene opptrådte som solister under konserten. De kom alle godt fra oppgavene sine. Foto:

Variasjonen i det musikalske uttrykket var stort. Konserten bød på alt fra salmer og en shanty, til Evert Taube, Alf Prøysen, The Beatles, Abba og Coldplay, framført med ulike dirigenter og dyktige solister.

Lokale musikere av høy klasse akkompagnerte på de fleste av de 17 innslagene. Det skapte god variasjon i lydbildet og bidro til at det i perioder svingte riktig godt.

Plass til flere: Skutvik Blandakor har fått en del nye medlemmer de siste årene, men har plass til mange flere, ble det understreket på jubileumskonserten

Plass til flere: Skutvik Blandakor har fått en del nye medlemmer de siste årene, men har plass til mange flere, ble det understreket på jubileumskonserten Foto:

Koret ble stødig ledet av sin entusiastiske og energiske dirigent Heidi Jo Ness, samt gjestedirigentene Johannes Fauchald og Tor Arne Grønbech.

Konferansier Marianne Apold bandt jubileumskvelden flott sammen gjennom sine tilbakeblikk og introduksjoner av de ulike innslagene.

Korleder: Unge Ida Marwowitsch er leder for Skutvik Blandakor. Hun hadde mange gjøremål under konserten og opptrådte også som solist.

Korleder: Unge Ida Marwowitsch er leder for Skutvik Blandakor. Hun hadde mange gjøremål under konserten og opptrådte også som solist. Foto:

Lederen for koret, Ida Markowitsch, refererte innledningsvis til professor i musikk, Anne Haugland Balsnes, som en gang har uttalt at sang også kan gi en opplevelse av noe overskridende, av å bli løftet ut av det hverdagslige, få et glimt av noe vakkert, noe som beveger og som gjør godt for sjelen.

Slik var det nok også mange som opplevde det denne kvelden.

Artikkeltags