Tar «Sult» til Festspillene

Beholder: -Vi ønsker å beholde kompleksiteten i litteraturen, samtidig som vi gjør den mer tilgjengelig, sier Solveig Hirsch

Beholder: -Vi ønsker å beholde kompleksiteten i litteraturen, samtidig som vi gjør den mer tilgjengelig, sier Solveig Hirsch Foto:

Høytlesningskonserten «Sult» har premiere under Festspillene i Nord-Norge lørdag 29. juni og på Hamsunsenteret samme kveld. 

DEL

Dette er den andre høytlesningskonserten fra formidlingsavdelingen på Hamsunsenteret i Hamarøy.

Senteret vant i 2018 prisen for «Årets formidlingskonsept» med bidraget «Markens grøde – en høytlesningskonsert» på Det nasjonale museumsmøtet.

Knut Hamsuns roman «Sult» regnes som banebrytende innen moderne litteratur. Det er en sprø tekst om en ung, intens og på mange vis, sulten mann. Boka starter med de berømte åpningsordene: «Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den ...»

– Høytlesningskonserten tar utgangspunkt i scener som er sentrert rundt skam og stolthet. Dette viser hvor menneskelig sulthelten faktisk er. Vi ønsker å beholde kompleksiteten i litteraturen, samtidig som vi gjør den mer tilgjengelig, sier Solveig Hirsch, formidlingsleder ved Hamsunsenteret.

Konserten er støttet av Bokåret 2019 og er en del av Hamsunsenterets 10-årsfeiring. 

Artikkeltags