320 elever fra nærmere 25 nasjoner på scenen samtidig

Hamarøy er nettopp blitt utpekt som en av landets aller fremste kulturkommuner.

DEL

At det er høyst fortjent var torsdagens to forestillinger med «Vi é her» i Hamarøyhallen en veldig god dokumentasjon på.

  Gigantforestillingene til Hamarøy musikk- og kulturskole ble framført av 320 grunnskoleelever fra Hamarøy og Tysfjords vestsidesom et bli kjent-tiltak før området slås sammen til én kommune fra 1. januar 2020. De ble sett av nesten 400 svært begeistrede publikummere.

  Fargerik og flott: "Vi é her" var en fargerik og flott forestilling som ble veldig godt mottatt av publikum.

  Fargerik og flott: "Vi é her" var en fargerik og flott forestilling som ble veldig godt mottatt av publikum. Foto:

  I løpet av to timelange forestillinger ble det framført flotte sang- og danseinnslag, samt musikk fra et meget kompetent band bestående av både voksne og helt unge musikere. Det ble også presentert foto og bildekunst for å vise hvem de er, menneskene som akkurat nå bor i det som snart blir nye Hamarøy kommune.

  Elevene delte tanker om blant annet drømmene og familiene sine, hva som gjør dem sinte og hvilke ønsker de har for den nye kommunen.

  Afghansk sang: På et av sanginnslagene var Hamid Sakhizada fra Afghanistan solist. Han er stor stjerne i sitt hjemland, er flyktning og del av fribyordningen i Harstad. Med seg som kor hadde han Reza Hussein Zade, elev på Knut Hamsun videregående, Waseq Rasouli, lærling i Hamarøy kommune, samt Fayaz Oryakhel og Muhammadajan Safi, begge elever på ungdomstrinnet på Hamarøy Sentralskole.

  Afghansk sang: På et av sanginnslagene var Hamid Sakhizada fra Afghanistan solist. Han er stor stjerne i sitt hjemland, er flyktning og del av fribyordningen i Harstad. Med seg som kor hadde han Reza Hussein Zade, elev på Knut Hamsun videregående, Waseq Rasouli, lærling i Hamarøy kommune, samt Fayaz Oryakhel og Muhammadajan Safi, begge elever på ungdomstrinnet på Hamarøy Sentralskole. Foto:

  - Vi ungdommer er også ganske viktige. Husk det, var en av oppfordringene til politikerne som skal styre den nye kommunen.

  Nesten 25 nasjoner

  «Vi é her» var en flerkulturell forestilling. Skoleelever fra nærmere 25 forskjellige nasjoner sang både på norsk, samisk, afghansk og somalisk.

   På slutten stilte mange av deltakerne opp i sine fineste festklær, blant annet bunader og kofter. Det viste det fargerike og flotte mangfoldet av unge mennesker i den nye kommunen.

   Avslutningsnummeret «Vi é her», skrevet av fire jenter fra Hamarøy og Drag og framført av 320 elever på og foran scenen i Hamarøyhallen, var en både vakker og verdig avslutning på en flerkulturell opplevelse av de sjeldne.

   Høyt nivå

   «Vi é her» var en sterk, tankevekkende, oppløftende og vakker forestilling på et tidvis høyt nivå. Flere av dem som opptrådte har talent til å nå langt, enten de nå spiller, synger, danser eller driver med andre kulturelle aktiviteter.

   Meldinger: Gjennom hele forestillingen delte elever fra ungdomsskolen drømmene og tankene sine med publikum. På slutten ble tankene sendt ut til publikum via papirfly.

   Meldinger: Gjennom hele forestillingen delte elever fra ungdomsskolen drømmene og tankene sine med publikum. På slutten ble tankene sendt ut til publikum via papirfly. Foto:

   Det har vært lagt ned et betydelig arbeid for å få satt opp «Vi é her». Målet var å skape bevissthet om viktigheten av den enkeltes historie, kulturbakgrunn og kulturarv. En annen målsetting har vært å skape gode relasjoner, trygghet, tillit og forståelse innad og på tvers av etniske kulturer, kommuner og landegrenser.

   Profesjonelt tilsnitt

   Topp lyd og lys, levert av Lydteamet fra Bodø, bidro til å gi «Vi é her» et profesjonelt tilsnitt selv om det stort sett bare var unge amatører som sto på scenen, med ett unntak; kjøpmann Kuldeep Singh (66). Han ble utfordret til å stille som vokalist på en indisk kjærlighetssang. Det kom han fra på en utmerket måte, i likhet med alle de andre som var med på denne unike oppsetningen.

    Mange skal ha mye skryt for at resultatet ble så bra: Prosjektleder og musikkskolerektor Johannes Fauchald, kunstnerisk leder og komponist Svein Schultz, musiker Eirik Fjelde, Annelise Grindheim , (foto), Solveig Hirsch (regi), Tonje Jakobsen (dans), Jan Ivar Jakobsen (musikk), og samtlige kulturskolelærere.

    Etter forestillingen var det nok en del som tenkte: Vi er her og her vil vi være.

    Artikkeltags